Početna - IZDVOJENO - Cijene su nam gotovo kao u EU, a plaće triput niže
HR EU

Cijene su nam gotovo kao u EU, a plaće triput niže

Elektronika je u Hrvatskoj skuplja nego u EU, slično kao i ulja, koja bi zbog niže stope PDV-a morala biti jeftinija. Svježe mlijeko, sirevi i jaja kupljeni u hrvatskim dućanima samo su tri posto jefinitiji nego da ih se kupuje u Austriji i Njemačkoj, zemljama s prosječnim EU cijenama.

Hrvatska je po cijenama ključnih prehrambenih artikala pri vrhu među tranzicijskim državama, negdje čak i ispred starih članica EU, dok se po cijeni sata rada nalazi na začelju, zajedno s Bugarskom i Rumunjskom.

Prema Eurostatovim usporedbama rađenim uoči ulaska Hrvatske u EU, ovdašnji se standard čuva tek kroz energente: struja, plin i druga goriva jeftiniji su trideset posto od prosječnih cijena u EU, za petinu je jeftinije komuniciranje, namještaj za četvrtinu, kao i javni prijevoz.

Kada se u potrošnju hrvatskih kućanstava uključe cijene robe i usluga koje se prodaju ispod tržišnih cijena, tada hrvatski građani za istu količinu robe i usluga izdvoje četvrtinu manje novca nego Nijemci.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...