Početna - IZDVOJENO - Cijepljeni prvi korisnici Doma za starije i nemoćne u Voloskom
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cijepljeni prvi korisnici Doma za starije i nemoćne u Voloskom

Danas u prijepodnevnim satima cjepivom protiv koronavirusa cijepljeni su i prvi korisnici Doma za starije i nemoćne u Voloskom, odnosno 68 štićenika i 12 djelatnika.

Cijepljenje su obavili liječnici i medicinske sestre opatijske ispostave NZZJZ PGŽ i medicinske sestre iz Doma.

Ukupno je planirano cijepiti 160 djelatnika i korisnika Doma za starije u Voloskom. Novih 1950 doza cijepiva u Primorsko-goransku županiju trebalo bi stići u srijedu te će se prema planu nastaviti s cijepljenjem u KBC-u i ostalim domovima za starije.

Epidemiolog Dobrica Rončević istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare kako je napravljen detaljan plan cijepljenja i kako vjeruje da će se zadržati kontinuitet ukoliko će doze pristizati na vrijeme.

Nakon prve faze, kojom su obuhvaćeni zdravstveni radnici te korisnici i djelatnici ustanova socijalne skrbi, u planu je da se u 2. fazi cijepe ostali zdravstveni radnici koji ne rade u velikim sustavima (doktori primarne zdravstvene zaštite i sl.), kronični bolesnici i starije osobe, a u trećoj fazi stanovništvo koje nema posebne indikacije. Kako doznajemo iz Nacionalnog stožera civilne zaštite to bi trebalo biti polovicom siječnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Opatiji podignut pust, a sva će se karnevalska događanja održati ovog ljeta

Antonjski rog jutros je označio početak karnevalskog doba i ove 2021. godine.Usprkos činjenici da za vrijeme ovogodišnjeg karnevala neće biti ...