Početna - IZDVOJENO - Ciklus argentinskog filma u Art-kinu
art-kino-croatia

Ciklus argentinskog filma u Art-kinu

Svečano otvorenje Ciklusa suvremenog argentinskog filma počinje nagrađivanom romantičnom dramom «Zidovi» danas u 20 sati. «Zidovi» su priča o potrazi za ljubavlju i o problemu otuđenja u modernom dobu. U Buenos Airesu, gradu od tri milijuna stanovnika, dvoje mladih vrijeme provode zatvoreni u vlastitim stanovima. Martin je web dizajner koji pati od agorafobije te ne napušta svoj stan, osim ako to zaista nije nužno. Martina se pokušava nositi s prekidom duge veze i činjenicom da kao arhitektica nema dovoljno radova. Zaposlena je kao dekoraterka izloga i živi u susjedstvu Martinove zgrade.

Akcijska komedija «Vrijeme hrabrosti» prati iskusnog policajaca Alfreda Díaza koji je u depresiji. Loše se nosi sa supruginom prijevarom te mu šef naređuje psihijatrijsku pomoć kako bi mogao raditi. Ljevičarski psihijatar Mariano Silverstein tu poziciju ne može odbiti jer se nalazi na uvjetnoj kazni. Diaza čeka novi slučaj te nemajući drugog izbora prima Silversteina u svoj policijski auto kako bi ga liječio za vrijeme posla. No, silom prilika zamjenjuju uloge… «Vrijeme hrabrosti» se može pogledati sutra, 14.11. u 20 sati.

Eduardo je u pedesetim godinama i radi kao inspektor u tvornici nafte. Profesionalno je odgovoran i dobar radnik, no privatno je ogorčeni samotnjak. Rutinsku svakodnevicu prekida poziv starog prijatelja Marca iz Ushuaije, najjužnijeg patagonijskoga grada. Marco mora na operaciju te moli Eduarda da pazi na njegovu malu trgovinu dok ga nema. Eduardo nerado pristaje… Drama «Rekonstrukcija» je na repertoaru Art-kina u subotu, 15.11. u 20 sati.

Posljednji film ciklusa je drama «Posljednji Elvis» koja će se prikazati u nedjelju 16.11. u 20 sati. Carlos Gutierrez (Elvis) razvedeni je pjevač. Ima malu kćer Lisu Marie koju gotovo nikad ne viđa. Uvijek je živio pretvarajući se da je reinkarnacija Elvisa Presleya, poričući sebe i stvarnost. No sada dolazi u dob u kojoj je Elvis umro i budućnost mu se čini praznom. Neočekivana situacija natjerat će Carlosa da se pobrine za kćer. To će mu omogućiti pronaći sebe kao oca, a Lisi prihvatiti ga onakvim kakav jest. No sudbina postavlja pred Carlosa tešku odluku. Na putu glazbe i ludila, morat će birati između sna da bude Elvis i svoje obitelji. Film je nagrađivan na brojim festivalima te s čak 6 nagrada argentinske Filmske akademije.

Ciklus suvremenog argentinskog filma u u Art-kino Croatia stiže u suradnji s Veleposlanstvom Argentine u Budimpešti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...