Početna - IZDVOJENO - Ciklus radionica udruge Portić
Portic

Ciklus radionica udruge Portić

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb – podružnicom Obiteljski centar i Centrom za podršku roditeljstvu Zagreb i ove godine provodi projekt Rijeka podrške – Rastimo zajedno i Rastimo zajedno plus. Riječ je o Projektu namijenjenom roditeljima predškolske dobi i roditeljima djece s teškoćama do mlađe školske dobi kako bi im se pružila socijalna i emocionalna podrška u izazovima koje donosi roditeljstvo u suvremenom društvu.

Projektom su predviđene različite aktivnosti usmjerene prema povećanju roditeljskih kompetencija: Dva ciklusa od 11 radionica („Rastimo zajedno“ namijenjen roditeljima djece predškolske dobi i „Rastimo zajedno PLUS“ namijenjen roditeljima djece s teškoćama u razvoju do mlađe školske dobi), savjetovalište za roditelje (namijenjeno svim zainteresiranim roditeljima) i zajedničke aktivnosti djece i roditelja.

Programi „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno PLUS“ imaju za cilj stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

U radionicama „Rastimo zajedno PLUS“ uz navedeno voditeljice i roditelji prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima koje nosi roditeljstvo djeteta s teškoćama.

Radionice su za roditelje besplatne!

Zainteresirani roditelji se u radionice mogu uključiti:

Rastimo zajedno (roditelji djece predškolske dobi)

Prva radionica održala se 12. siječnja.

Voditeljice radionica Rastimo zajedno su Nina Vela-Vrabec  i Ksenija Vičić, pedagoginje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima.

Informacije: portic@udruga-portic.hr ili na broj telefona 091 514 82 68

Rastimo zajedno PLUS (roditelji djece s teškoćama u razvoju do mlađe školske dobi)

Prva radionica će se održati 12. siječnja u 17 sati u prostorijama udruge Portić (Trg sv. Barbare 5) u Rijeci

Voditeljice radionica Rastimo zajedno plus su Sonja Pribela – Hodap i Gorana Mišćenić, psihologinje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima.

Informacije: portic@udruga-portic.hr i na brojeve mobitela 099 569 5247 i 098 258 593.Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...