Početna - IZDVOJENO - Crkve se oblažu oniksom, a narod kopa po kantama
Biskupi

Crkve se oblažu oniksom, a narod kopa po kantama

“Država Katoličkoj crkvi plaća godišnje oko milijardu kuna, od čega 250 milijuna za nacionaliziranu crkvenu imovinu, a 600 milijuna za plaće katehetama.
Crkva nema obvezu podnošenja transparentnog izvještaja o tome kako troši taj novac. Trebalo bi uvesti crkveni porez, odnosno da svaki vjernik izdvaja iz svoje plaće i plaća za svoju vjersku zajednicu.

U sva četiri ugovora s Vatikanom stoji klauzula po kojoj se oni mogu mijenjati ako se prilike promijene. Nedopustivo je da se crkvene zgrade oblažu oniksom dok narod raskapa po kantama za smeće”, poručio je don Ivan Grubišić i najavio da ako njegova inicijativa ne bude prihvaćena, počinje prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o tom pitanju.

Grubišićeva inicijativa prihvatljiva vladajućima 

Vladajućim strankama i Hrvatskim laburistima uglavnom je prihvatljiva inicijativa don Ivana Grubišića o reviziji ugovora između Hrvatske i Svete stolice zbog teške gospodarske situacije, a od oporbe HDSSB ocjenjuje da je riječ o ideološkoj raspravi, dok HDZ-ov Dujomir Marasović poručuje kako je suglasan da Katolička crkva plaća porez samo ako država prestane izdvajati novac za udruge.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...