Početna - IZDVOJENO - Crni tjedan na cestama
policija-rotirka
ilustracija

Crni tjedan na cestama

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 77 prometnih nesreća, od kojih je 6 bilo težih a 71 lakša.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 2 pješaka, 19 stranih državljana, ali i 8 alkoholiziranih vozača. Kod 34 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Većina vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost (njih 14) je bilo u dobi iznad 35 godina života.

Veća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 42-godišnjaku iz Rijeke. Policija ga je zaustavila 22. kolovoza oko 4,45 sati na raskrižju riječkih ulica Ive Lole Ribara i Save Jugo Bujkove. Upravljao je osobnim vozilom Lexus pri koncentraciji alkohola od 2,00 g/kg.

No rekorder je 37-godišnjak s područja Čavli koji je upravljao teretnim vozilom Iveco, a policija ga je zaustavila u Podčuniću oko 2,40 sati. Izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,80 g/kg. Pored nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, policija je tijekom akcije evidentirala i druge prekršaje, primjerice vožnja bez vozačke dozvole ili bez vozačkog ispita.

U noći 23/24. kolovoza, u vremenu od 23 do 5 sati ujutro, prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

U navedenom vremenu pod utjecajem alkohola zatečeno je 19 vozača i 1 vozačica. Većina osoba kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, njih 17, upravljala je osobnim vozilima. Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg – 16 vozača, dok je kod 2 vozača koncentracija alkohola bila iznad 1,5 g/kg. Najveći je broj alkoholiziranih vozača u dobi od 31. do 40. godine života, njih 7, a slijedi ih 6 vozača u dobi od 18. do 24. godine života.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...