Početna - GOSPODARSTVO - Izmjene i dopune Općih uvjeta organizacije parkiranja u Opatiji

Izmjene i dopune Općih uvjeta organizacije parkiranja u Opatiji

Za-parkiranje-preko-crte-Opatijcu-kazna-od-200-kuna_ca_largeNa jučer održanoj konferenciji za medijeOpatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i pročelnik gradskog UO za komunalni sustav i zaštitu okoliša Miljenko Ujčić izvijestili su o promjenama u organizaciji parkiranja u Opatiji, koje će stupiti na snagu paralelno s otvorenjem garaže Slatina, a najkasnije 15. lipnja ove godine. Riječ je o novim izmjenama i dopunama Općih uvjeta organizacije parkiranja na javnim parkiralištima u Opatiji.

Gradonačelnik Dujmić rekao je da sva nova parkirna mjesta (pr. kod groblja Volosko, na spoju ulice Plahuti i Šetalište C.Sylve, ex kino Imperijal), a koja je posljednjih godina izgradio Grad Opatija, do daljnjega – neće biti uključena u sustav naplate.

Ključne novosti su da se parkiranje neće naplaćivati subotama i nedjeljama u prosincu, siječnju i veljači (osim na dijelu od hotela Palace do Adriatica gdje je obveza naplate vezana uz ugovor o pravu građenja za garažu Slatina).

Cijena dnevnih karata smanjuje se sa dosadašnjih 200 na 140 kn, odnosno sa 100 na 70 kn, a u zimskom periodu na 120 kuna, odnosno 60 kn (za zone 0 i 1). Preciznije, određivat će se u visini zbroja satnih karata po zoni.

Organizator parkiranja moći će naplaćivati dnevnu kartu (kaznu) samo za parkiranje na označenim parkirnim mjestima pod naplatom, ne i na drugim oznakama.

Grad Opatija je također zamolio policiju da striktnije kontrolira upotrebu „pauka“ te da se sa „paukom“ sankcioniraju samo one situacije kada se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Završetakom izgradnje garaže Slatina te brojnim novim parkirnim mjestima na javnim površinama u Gradu Opatiji koja su stavljana u funkciju 2001. i 2013. godine, povećani su ukupni kapaciteti javnih parkirališta na području Grada za više od 50%. Do 2013. u režimu naplate bilo je 1.150 parkirnih mjesta. Krajem prošle i tijekom ove godine, u Opatiji je stvoreno 634 novih parkirnih mjesta (odnosno 656 sa mjestima na Slatini koja će se zadržati u režimu naplate i neće biti ukinuta). Inače, u režimu naplate ostaju i 22 parkirna mjesta od hotela Milenium do hotela Palace.To je razlog što će Grad Opatija od početka rada garaže Slatina, koji se očekuje prema najavama vlasnika garaže početkom lipnja, imati u primjeni nove Opće uvjete organizacije parkiranja.

Autor članka: Tanja Županović

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...