Početna - IZDVOJENO - Damir Urban – KKL
Damir Urban

Damir Urban – KKL

Dugo očekivani live koncert poznatog riječkog umjetnika Damira Urbana održat će se ove subote u Kastvu, na kastavskoj Crekvini s početkom u 21 h.
Damir Urban, umjetnik je s pregršt talenta o kojemu najbolje govore njegova glazbena i likovna djela, te o tome koliko je posebno njegovo stvaralaštvo. Na hrvatskoj urbanoj sceni nalazi se još od davne 1986. godine kada je počeo stvarati kao tekstopisac i autor glazbe s riječkom skupinom Laufer, a tada se počeo afirmirati i kao slikar.
Pjesmom S dlana Boga započeo je samostalnu karijeru, a za tu pjesmu osvojio je Porin budući da ju je izveo u duetu s riječkom grupom En face. 1996. izlazi album Otrovna kiša s pregršt hitova poput Robot, Nebo, Astronaut… 1998. izlazi, prema našem mišljenju, ultimativni Urbanov album “Žena dijete”, koji je prema ocjenama kritičara slovio za najbolji album godine.
Potom su uslijedili albumi Retro, a s tim albumom bend je bio nominiran za MTV Adria nagradu u kategoriji Best act. Od vrhunskih Urbanovih ostvarenja izdvojit ćemo još i duet s Gibonnijem s kojim je ostvario fantastičnu suradnju u pjesmi Posoljeni zrak i razlivena tinta.

Sve u svemu, s veseljem iščekujemo još jednu live izvedbu ovog vrhunskog riječkog glazbenika. Vidimo se!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...