Početna - IZDVOJENO - Dan otvorenih vrata u Rijeci
policija
ilustracija

Dan otvorenih vrata u Rijeci

Sutra, 28. rujna od 10 do 13 sati na riječkom Korzu policija će izložiti dio svoje opreme i tehnike te demonstrirati neke od policijskih poslova. Ovo događanje održava se u sklopu obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika, sv. Mihovila te je već tradicionalni oblik druženja policije s građanima u cilju razvijanja međusobnog povjerenja i suradnje.

U navedenom vremenu na Korzu će biti izložena policijska vozila i motocikl, tzv. presretač te kombi vozilo za obavljanje očevida u prometu. Građani će moći isprobati simulator vožnje, tzv. pijane naočale koje simuliraju različite stupnjeve alkoholiziranosti, provjeriti stanje svojih bodova za počinjene prometne prekršaje te u sklopu prikaza poslova kriminalističke tehnike, ostaviti svoje otiske, vidjeti njihovo izuzimanje te još neke od metoda otkrivanja tragova. Dio svoje opreme građanima će pokazati i pripadnici interventne policije i policijski službenici koji obavljaju poslove protueksplozijske zaštite, a u okviru ovih aktivnosti bit će održana i demonstracija rada službenog policijskog psa za detekciju eksploziva.

Također, bit će postavljen i preventivni info-punkt na kojem će građanima biti dijeljen različiti promidžbeni materijal i na kojem će moći više saznati o tome što poduzeti i kako se zaštititi od najčešćih kaznenih djela.

Na Korzu se očekuje dolazak učenika nekoliko riječkih osnovnih škola i dječjih vrtića iz užeg središta grada, a pozivamo i sve ostale građane da dođu, razgledaju izloženu opremu i tehniku, saznaju više o policijskom poslu te družeći se s policijskim službenicima zajednički proslave Dan policije i blagdan sv. Mihovila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...