Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu: Vozač u Viškovu napuhao 2,41 promila
policija-400x240

Tjedno izvješće o prometu: Vozač u Viškovu napuhao 2,41 promila

Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 56 prometnih nesreća, od kojih su devet teže, a 47 lakše nesreće. U prometnim nesrećama je 11 osoba teže ozlijeđeno, pet lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 474.950 kuna. U nesrećama je sudjelovalo sedam stranih državljana, tri pješaka i pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru su alkotestirana 433 vozača, od kojih je kod 62 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih vozača , njih 23 je starosne dobi iznad 35 godina, 22 je između 18 i 25 godina, dok ih je 18 u skupini između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 52-godišnjem hrvatskom državljaninu u ponedjeljak, 26. rujna na području Furićeva u Viškovu. Njega je policija zatekla oko 2.45 sati kako upravlja osobnim vozilom marke „Peugeot“ pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...