Početna - IZDVOJENO - Dan sigurnijeg interneta
web

Dan sigurnijeg interneta

Već desetu godinu za redom sredinom veljače u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta (eng. Safer Internet Day) s ciljem progovaranja o aktualnim online temama kao što su cyberbulling ili društvene mreže. Tema ovogodišnje jednodnevne manifestacije, koja će se dogoditi 10. veljače, je „Stvorimo bolji Internet zajedno“ (eng. Let’screatebetter internet together!). S tim motom održat će se i radionica Sigurni surferi koju organizira Centar tehničke kulture Rijeka.

Što su virusi, malware, adware? Kako se obraniti od istih? Kako instalirati i pokrenuti antivirusni program? Što su ADBLOCKER-i? Kako ih instalirati u različitim preglednicima? Što su programi za čišćenje računala? Kako ih instalirati? Koji antimalware programi postoje i kako ih mogu instalirati na vlastitom računalu? Koje su dobre prakse rada na računalu? Kako zaštititi svoje najmilije na webu?

Samo su neka od pitanja koja ćete moći dobiti na radionici Sigurni surferi koje će se održati u utorak, 10. veljače 2015., u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat) s početkom u 14:30 sati. Predviđeno trajanje radionice je 50 minuta.

CTK Rijeka provest će ovu radionicu u sklopu kluba za mlade RI connect kojeg financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Kako je bilo na prezentaciji u Centru za inovacije u turizmu?

U petak, 15. listopada 2021. godine, u Centru za inovacije u turizmu – HUBBAZIA predstavnici Hrvatskog telekoma održali su prezentaciju ...