Početna - IZDVOJENO - Danas Baltazar na Gradini
baltazar_gradina

Danas Baltazar na Gradini

Najavu manifestacije “Baltazar na Gradini” koja se održava, ovog četvrtka, u sklopu Ljeta na Gradini najavili su Vedran Babić, organizator Ljeta na Gradini, Sabina Frlan, koordinatorica programa Baltazar na Gradini, prof. dr. sc. Snježana Prijić – Samaržija, prorektorica za studije i studentska pitanja, Elvira Marinković Škomrlj, rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću Sveučilišta u Rijeci i Zdravko Lenac, pomoćnik rektora za inovacije.

– Projekt Baltazar na Gradini inspiriran je poveznicom grada Rijeke i popularnog animiranog lika profesora Baltazara iz istoimene serije, u kojoj je Rijeka, tvorcima animiranog filma, poslužila kao inspiracija prilikom osmišljavanja Baltazar grada. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja ove manifestacije, ove smo godine dodatno sadržajno upotpunili manifestaciju u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe, istaknuo je Vedran Babić.

Manifestacija je zamišljena da se na različitim atraktivnim lokacijama u sklopu Trsatske gradine, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, predstavi šest profesora sa svojim zanimljivim predavanjima. U prostoru spilje posjetitelji će moći pogledati animirani film Profesor Baltazar, ispred Mira Junaka razgledati što im je pripremila udruga CTI Tesla, a na ulazu u Trsatsku gradinu predstaviti će se JGL sa svojim edukativnim kornerom, posjetitelji će također moći razgledati izložbu ”Imaginary – čarobna matematika“, a za one najmlađe tu će biti i Zemlja zabave – ludi laboratorij i Matematički svijet. S posjetiteljima će se cijelo vrijeme družiti i sam profesor Baltazar.

– Manifestaciju smo ove godine dodatno nadogradili i u cijelu smo priču uključili i zanimljive sudionike. U četvrtak će s nama biti šest predavača, ali isto tako i udruge i institucije koje su direktno povezane sa znanošću i popularizacijom znanosti. Ideja je bila na jednom mjestu okupiti relevantne sudionike kako bi naši posjetitelji na zanimljiv način naučili nešto novo, a pritom se zabavili, dodala je Sabina Frlan.

Zdravko Lenac istaknuo je činjenicu da je prošla je godina protekla veoma dobro uz jako dobru posjećenost predavanja.

– Profesori su uživali predavati na ovako lijepom mjestu, a posjetitelji su mogli čuti zanimljiva predavanja. Cijela ova priča oko Baltazara je veoma zanimljiva jer Rijeka i znanost jako dobro funkcioniraju, a ovo je jedna popularizacijska aktivnost koja želi publici približiti znanost. Ove godine posjetitelji će također moći poslušati predavanja iz kojih je moguće naučiti mnogo toga, napomenuo je Lenac.

– Sveučilištu u Rijeci, kao partneru ove manifestacije, veoma je bitno predstaviti se i kroz ovakvu zanimljivu manifestaciju, jer profesor Baltazar i znanstvenici imaju mnogo toga zajedničkog, između ostalog rješavanje problema svojih građana. Kroz ovakve manifestacije moguće je znanost promatrati na drugačiji način i prikazati je na zanimljiv način, rezimirala je Snježana Prijić – Samaržija.

Vrata Trsatske gradine se otvaraju u 18.00 h, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...