Početna - IZDVOJENO - Danas Gourmet, prezentacija Kvarnera u Ljubljani
web

Danas Gourmet, prezentacija Kvarnera u Ljubljani

TZ Kvarnera u suradnji s Predstavništvom turističke zajednice u Sloveniji i TZ Istre, održava danas tradicionalnu gourmet prezentaciju u jednom od najčuvenijih slovenskih restorana.

Restoran JB biti će domaćin najpoznatijim kvarnerskim chefovima, koji pripremaju svaki po jedno jelo komponiranog menu-a u režiji Darka Baretića, suradnika TZ Kvarnera na projektu brendiranja gastronomije pod nazivom Kvarner Gourmet&Kvarner Food. Tako će chef Nenad Kukurin predstavljati restoran Kukuriku, chef Nenad Posavec restorane Laurus i Navis, chef Andrej Barbieri restoran Bevandu, chef Zdravko Tomšić restoran Dragu di Lovrana, a chef Igor Eržen restoran Rivicu. U kompoziciju menu-a na bazi tipičnih, svježih kvarnerskih sastojaka, sljubljena su i istarska vina iz vinarija Kozlović, Coronica, Trapan, Benvenuti te Meneghetti.

Gastronomija je odavno poznati motiv dolaska na Kvarner, a vikendi izvan sezone i državni praznici idealni su za posjet slovenskih gostiju Kvarneru, što je prilika TZ Kvarnera za „podsjetnik“ na jedinstvenu kvalitetu i raznolikost Kvarnera.

Uz gastronomsku ponudu, gostima će se predstaviti i mogućnosti aktivnog odmora, novosti u kulturnoj ponudi, nadolazeće manifestacije diljem Kvarnera, kao i raznolike mogućnosti za smještaj.

Prezentaciji će prisustvovati partneri, predstavnici medija te uzvanici iz poslovnog svijeta Ljubljane i Slovenije, s kojima će se susresti direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te sudjelovati u prezentaciji i biti na raspolaganju za pitanja.

Slovensko tržište je drugo najvažnije tržište s kojeg je u 2014. godini ostvareno gotovo 1,8 mil noćenja (3 % više nego u 2013. godini), a već u prva 3 mjeseca 2015. godine zabilježen je porast noćenja za 3 %.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...