Početna - IZDVOJENO - Europski tjedan mladih
web

Europski tjedan mladih

Između stotinu aktivnosti koje će se događati povodom Europskog tjedna mladih, koji se obilježava od 27. travnja 2014. do 10. svibnja 2015. u 33 europske zemlje, mladi Riječani i Riječanke imat će priliku uključiti se u tri radionice – #zivaknjiznicaRi, Europass 2.0 i World caffe o programu Erasmus+. Radionice su u potpunosti besplatne, a pri provedbi će se koristiti inovativne i interaktivne metode rada.

#zivaknjiznicaRi – saznajte iz prve ruke sve što vas zanima o mogućnostima za mlade

Europska volonterska služba, razmjene mladih, studentska mobilnost, strukturirani dijalog, predrasude prema LGBTQ zajednici, općenite informacije o Erasmus+ programu – teme su žive knjižnice koja će se održati u utorak, 28. travnja 2015., od 17 do 19 sati u prostoru kluba za mlade udruge UMKI na adresi Kružna 8 (1. kat). Organizatori, riječke organizacije članice Eurodesk mreže – Regionalni info-centar za mlade „UMKI“ i Centar tehničke kulture Rijeka, na jednom će mjestu okupiti osobe (tzv. žive knjige) s različitim iskustvima iz navedenih tema, a okupljeni će u ugodnoj atmosferi moći uživati u „čitanju“.

Europass 2.0 – kako do savršenog životopisa?

Prijavljivali se za posao, stipendiju ili studij morat ćete se predstaviti životopisom. Europska unija standardizirala je predložak životopisa, poznatiji kao Europass, koji vam može pomoći da se što jasnije i kvalitetnije predstavite drugoj strani. Kako funkcionira, koje sve dokumente sadrži i kako se oni koriste moći ćete saznati na radionici Europass 2.0 koju će voditi Vlasta Jelašić Kerec, viša stručna savjetnica za Europass u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Radionica će se održati u utorak, 05. svibnja 2015., s početkom u 12 sati u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat). Radionica će se održavati na računalima, a prijave nisu potrebne.

World caffe o programu Erasmus+ – razgovarajte o potencijalnim projektima s drugima

Još jedna zanimljiva metoda prenošenja znanja i vještina jest world caffe. Radi se o metodi brainstorminga koja će se ovaj put koristiti kako bi okupljeni dobili ideju kakve sve projekte i aktivnosti mogu prijaviti na natječaje programa Erasmus+. Prije no što počne oluja, okupljeni će dobiti više informacija o samom programu, načinima prijave i traženju partnera u sklopu programa Erasmus+. Radionica će se održati u utorak, 05. svibnja 2015., u 16:00 sati u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6).

Europski tjedan mladih organizira se s ciljem poticanja mladih na sudjelovanje u civilnom sektoru i tržištu rada jačanjem i razvijanjem njihovih znanja i vještina. Radionice osim Agencije za mobilnost i programe EU financijski potpomaže Primorsko-goranska županija i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Organizatori će više informacija o radionicama objavljivati na Facebook stranicama: UMKI CTK Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...