Početna - IZDVOJENO - Danas humanitarna akcija “Lampioni dobrih želja”
lampioni

Danas humanitarna akcija “Lampioni dobrih želja”

Lampioni dobrih želja humanitarna je akcija, a koju su prošle godine pokrenule i organizirale riječke studentice Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta. Akcija se pokazala iznimno uspješnom pa su je studenti u suradnji s Gradom Rijekom i ove godine odlučili ponoviti.

Akcija Lampioni dobrih želja održat će se danas, 16. prosinca s početkom u 19 sati na Molo longu.

U sklopu ove akcije u zrak će biti pušteno 3000 lampiona, a u slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za 17. prosinca, odnosno prvi idući dan s lijepim vremenom.

Prodaja bonova za lampione započinje od 9 sati ujutro na božićnoj kućici ispred bivše zgrade Pošte na Korzu. Donacijom od 20 kuna ili više građani će biti u mogućnosti dobiti kupon za lampion, a isti će imati priliku podignuti od 17 sati na prostoru riječkog Terminala. Za one koji to možda neće stići napraviti, lampioni će se moći dobiti i na Terminalu od 17 sati.

Sav prihod od humanitarne akcije ”Rijeka dobrih želja” namijenjen je Centru za autizam Rijeka za pomoć u izgradnji senzornog parka za štićenike centra.

Zajedničko puštanje lampiona bit će u 19 sati, na znak signalne rakete koja će biti puštena, stoga ne brzajte. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, na Terminalu smo osigurali više štandova za podizanje lampiona kako bismo smanjili gužvu, poručuju organizatori.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...