Početna - IZDVOJENO - Prijavite se za besplatni tečaj programiranja za nezaposlene
informatika-radionica

Prijavite se za besplatni tečaj programiranja za nezaposlene

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u četvrtak, 15. prosinca, kreće s provedbom projekta BootcamplT – besplatnog tromjesečnog programa intenzivnog osposobljavanja programera. Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe do 29 godina starosti s osnovnim informatičkim znanjem te dobrim poznavanjem engleskog jezika.

S timom iskusnih predavača i mentora, od ožujka do lipnja 2017., dvadeset polaznika programa naučit će programsku logiku i pojedine programske jezike, raditi na konkretnim projektnim zadacima te savladati osnovne poduzetničke vještine.

Prema riječima Jane Blažević Marčelja, zamjenice direktora Step Ri, selekcijski postupak ići će u tri kruga kako bi se odabrali najmotiviraniji kandidati, koji će edukacije ozbiljno shvaćati.

Program je organiziran uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb i u suradnji s tvrtkama iz IT industrije koje su u stalnoj potrazi za kvalitetnim kadrom, tako da je edukacija istovremeno i prilika za zapošljavanje. IT poduzeća koja podržavaju projekt kao partneri su: Alarm automatika, Apis IT, Croz, Exevio, GDi Gisdata, Infosit, IN2, IN Cubis, Kompare Online, Logit internet usluge, Rimac Automobili, RIS…

Nakon dvomjesečnih edukacija, polaznici će morati znanje i praktično primijeniti rješavajući zadatke IT tvrtki. Na završnom Demo danu svoje će projekte predstaviti i zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.

Sudjelovanje na BootcamplT-ju je besplatno za sve polaznike uz uvjet pridržavanja obveza iz ugovora kojeg polaznici potpisuju prije početka programa osposobljavanja.

Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe do 29 godina starosti s osnovnim informatičkim znanjem te dobrim poznavanjem engleskog jezika. Predznanje programiranja je prednost, ali nije uvjet za prijavu.

„Za programerima u Hrvatskoj je stalna i velika potražnja tako da je ovo mladim ljudima i dobra prilika za zapošljavanje. Za sada je riječ o pilot-projektu, koji će se nastaviti pokaže li se uspješnim“, rekao je Željko Markovič, v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-regionalnog ureda Rijeka, dodajući da je nezaposlenih programera u Hrvatskoj svega četrdesetak, a potražnja za njima je dvostruko veća od ponude.

Prijave za sudjelovanje u programu su otvorene od četvrtka, 15. prosinca na web stranicama projekta BootcampIT. Rok za prijavu je 15. siječnja 2017. godine. Prijave i informacije su moguće putem e-mail adrese bootcampit@uniri.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...