Početna - IZDVOJENO - Danas je na programu Art-kina posljednji ovogodišnji film
web

Danas je na programu Art-kina posljednji ovogodišnji film

Po izboru filmskog klupa posljednji film u 2014. godini koji će se prikazivati u Art-kinu je komedija, film Jacquesa Tatija, Vrijeme igre.

Film iz 1967. godine prikazat će se danas u 20:00 sati  kao novogodišnji program Art-kina Croatia. Poziv za predlaganje filmskog programa, odnosno za predlaganje filmskih želja upućen je članovima Filmskog kluba te ostalim brojnim posjetiteljima Art-kina. Na temelju raznolikih filmskih želja odabrana je komedija francuskog redatelja Jacquesa Tatija. Filmske želje većinom nisu bile iskazane kroz pojedini filmski naslov, već kroz filmski žanr, a najčešće naveden prijedlog je bio žanr komedije. Također, neki su članovi filmskog kluba predložili prikazivanje nekog filmskog klasika.

Majstor mehaničkog slapsticka, Jacques Tati, donosi satiru potrošačkog društva vodeći nas kroz labirinte moderne arhitekture i tehničkih naprava kroz koje putujemo s američkim turistkinjama, Parižanima i gospodinom Hulotom. Tati tumači ulogu gospodina Hulota koji se pojavljuje u još tri njegova filma – «Odmor gospodina Hulota», «Moj ujak» i «Prometna gužva».

«Vrijeme igre» sastoji se iz šest sekvenci povezanih kroz dva lika koja se tijekom jednog dana neprestano susreću u Parizu: Barbara, mlada turistkinja iz Amerike i Monsieur Hulot, Francuz koji je izgubljen u modernom Parizu.

U Art-kinu Croatia prikazat će se nova, digitalizirana i remasterirana verzija filma «Vrijeme igre» koja stiže direktno iz Tativilla.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...