Početna - IZDVOJENO - Danas karnevalski filmovi, u subotu Angry Birds i Gazda- lovransko kino Sloboda
kino sloboda

Danas karnevalski filmovi, u subotu Angry Birds i Gazda- lovransko kino Sloboda

Danas i sutra u lovranskoj galeriji Laurus i kinu Sloboda na rasporedu je zanimljiv program.

Nakon iznimno uspješne prve filmske večeri, koja je okupila šezdesetak posjetitelja, ovaj petak, 3. veljače u 18 sati, sve ljubitelje karnevala i običaja vezanih uz njih očekuje nastavak. Kako je napomenuo Radovan Trinajstić, ovaj video vremeplov imat će posebnu vrijednost jer će današnje generacije imati priliku ‘uživo’ vidjeti razvoj karnevala u našem kraju, dok će se oni stariji prisjetiti brojnih poznanika, susjeda i prijatelja koji više nisu među nama, a bili su neizostavni akteri karnevalskih događanja.

– Tragajući za starim filmovima, uspjeli smo prikupiti zavidnu količinu materijala da u dvije večeri napravimo prezentaciju amaterskih filmova na temu karnevala. Materijal ima posebnu vrijednost, ne kao umjetničko djelo, već kao dokument vremena koji će oživjeti sjećanja na brojne ljude koji više nisu među nama te vidjeti razvoj karnevala od Lovrana, preko Opatije pa sve do Matulja, dodao je Trinajstić.

Dan kasnije, u subotu, 4. veljače, zakazana je projekcija filma “Angry Birds” (u 3D formatu) s početkom u 15 sati. Ulaznice se mogu kupiti u biljetarnici kina Sloboda, na dan predstave, od 12 do 15 sati. Istog dana, s početkom u 19 sati, održati će se projekcija filma “Gazda”, a ulaznice se mogu kupiti od 12 do 19 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...