Početna - IZDVOJENO - Snowboarding vikend u Rijeci
bordanje

Snowboarding vikend u Rijeci

Unatoč kiši i zatopljenju, snowboarding staza na Gatu Karoline Riječke sve je bliže svom završetku. Radnici vrijedno sastavljaju skelu na koju će tijekom sutrašnjeg dana biti dopremljeno 150 tona snijega kako bi u subotu na njoj snage moglo odmjeriti  16 natjecatelja iz regije na 9. Carnival Snowboard Session-u.

Uvod u vikend koji će u Rijeci biti obilježen ekstremnim sportom, započinje drugim po redu Carnival Snowboard Film Festivalom koji će se održati u Filodrammatici. Na njemu će biti prikazani amaterski i profesionalni snowboard clipovi. Ulaz je slobodan, a projekcije počinju u 20 sati.

Po riječkoj snowboard stazi prvi će se put spustiti čak deset natjecatelja, a naći će se i pokoje poznato licekoje smo imali prilike vidjeti na postolju prethodnih izdanja CSS-a kao što su NejcFerjan (pobjednik 8. CSS-a), NejcPucko (drugi na 8. CSS-u) i Erik Harc (više puta je odnio titulu najboljeg na CSS-u). Staza će ove godine biti nešto drugačija, no fokus natjecanja ostaje na izvođenju trikova na ogradama i zidovima. Najboljeg natjecatelja očekuje nagrada od 800 eura, drugoplasiranog 300 i trećeplasiranog 100.Natjecanje u „slopestyle“ disciplini boduje se za završni poredak vozača u World Snowboard Tour-u.

Da natjecanje bude još atraktivnije potrudili su se organizatori i Nixon koji će natjecatelju koji izvede najbolji trik dodijeliti specijalno izdanje sata Nixon.

U pauzi između kvalifikacijskih i finalnih rundi, od 17:00 do 18:20 sati, održat će se Carnival Snowboard Session Kids. Prvi put u na riječkom natjecanju održat će se otvoreni kup Hrvatske za djevojčice i dječake od 2005. godišta na više.

Za kraj snowboarding vikenda organizatori su pripremili hip hop poslasticu –u Omladinskom kulturnom centru, gdje će se održati proglašenje pobjednika i dodjela nagrada 9. Carnival Snowboard Sessiona, nastupit će splitska skupina Kiša metaka, opatijska Reinkarnacija te domaćin Ličo& Palačinka Soundsystem. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 35 kn, te na sam dan događanja po 45.

Carnival Snowboard Session se odvija od 2008. godine i danas je jedno od najdugovječnijih natjecanja takvoga tipa na svijetu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...