Početna - IZDVOJENO - Danas novi krug konzultacija s predsjednicom
kolinda konzultacije
sreenshot

Danas novi krug konzultacija s predsjednicom

Na Pantovčaku u utorak od 9 sati predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održat će novi, četvrti krug konzultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka i izabranim saborskim zastupnicima.

Ni ovog puta nitko na Pantovčak neće doći s potpisima 76 saborskih zastupnika koliko je potrebno za sastavljanje većine.

Očekuje se da bi razgovori predsjednice s čelnicima stranaka mogli trajati do 12.30 sati, nakon čega će se Kolinda Grabar Kitarović obratiti javnosti.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku s Mostom predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponudio je pregovaračima Mosta potpise zastupnika koalicije Hrvatska raste s kojima bi čelnik te stranke Božo Petrov u utorak otišao na konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, doznaje se neslužbeno iz Mosta.

U koaliciji Hrvatska raste doznaje se kako su sve njihove stranke bile spremne u ponedjeljak pozvati svoje ljude kako bi potpisali potporu Petrovu kao mandataru.

U Mostu neslužbeno objašnjavaju kako takvu odluku ne mogu donositi naprečac te kako im je za nju nužna potvrda zajedničkog tijela izabranih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta.

Božo Petrov u razgovoru za HRT kazao je kako s koalicijom Hrvatska raste ”nigdje nije zapelo”, već im samo treba još vremena, dodavši kako je rok koji su dali Domoljubnoj koaliciji završio.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...