Početna - IZDVOJENO - Karamarko: O čemu razgovaraju SDP i MOST?
karamarko petak
foto: HDZ

Karamarko: O čemu razgovaraju SDP i MOST?

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se novinarima nakon priopćenja upućenog Mostu da ne postoji mogućnost u razgovorima oko tripartitne vlade, ali da su otvoreni za dogovor s Mostom.

Na upit zašto su odbili tripartitnu Vladu, rekao je da su tako odlučili na dvije sjednice Predsjedništva.

“Smatramo da ne bi bila učinkovita, smatramo da je iluzija govoriti o učinkovitosti takve Vlade i čitav niz razloga koje objašnjavam ovih dana. Ponudili smo Mostu upravo ono što se sad događa sa SDP-om i njihovom koalicijom da ponove i s nama. Da imamo dualni saastanak, da imamo razgovor o dualnim odnosima. Mi smo rekli što mislimo o tripartitnoj vladi. Moramo biti dosljedni, nisam Zoran Milanović da mijenjam mišljenje svaki dan zbog fotelja. Kažemo da se zalažemo za stručnu Vladu, da na čelu te stručne Vlade mora biti stručna, nestranačka osoba ili ona za koju se dogovore dvije strane. Sve je otvoreno, osim onog što ne želimo ulaziti u takve nedefinirane situacije tripartitne Vlade u kojoj će biti oni koji četiri godine upropaštavaju državu”, rekao je Karamarko.

Hoće li Petrov doći sa 76 potpisa kod predsjednice?

“Ne očekujem ja ništa, treba vidjeti kako će završiti njihovi razgovori, mi sutra idemo kod predsjednice, pa što bude, sutra ćemo biti pametniji. Uvijek sam se zalagao za njihovo jedinstvo. Nisam funkcionirao kao Zoran Milanović i SDP i njihovi partneri, nisam radio na razbijanju Mosta”, rekao je Karamarko.

Komentirao je i sastanak SDP-a s Mostom.

“Ne znamo o čemu i što će s njima razgovarati, već je otpala ideja o tripartitnoj vladi, o čemu razgovaraju? Tko udovoljava kriterijima iz njihovog zahtjeva? Nitko, pa ni oni sami.To je kontradiktorna situacija tamo. Prvi uvjet je bila tripartitna vlada, ako ne postoji ta vlada onda se razgovara o nekoj drugoj vladi s obje stranke. Ne želimo širiti iluzije i baviti se podjelom fotelja. Moramo biti realni, racionalni moramo građanima ponuditi prava rješenja, a ne iluzije”.

Na pitanje hoće li doći do novih izbora, rekao je:

“Teško je baviti se takvim futurizmom, to ne može biti dobra opcija u koju se kreće porivima i interesima SDP-a da zadrži vlast”.

Očekujete li uskoro odgovor Mosta na priopćenje?

“Ne očekujemo sad, ljudi su u procesu pregovora, ne očekujemo da bude kroz par sati, oni se bave vjerojatno podjelom ministarstava, napamet pričam”.

Potvrdio je da je to odluka cijele Domoljubne koalicije. Na upit hoće li doći do unutarstranačkih izobra, rekao je da su oni na proljeće, a da u ovom trenutku nema naznaka za tako nešto.

Jeste li zakasnili s odgovorom Mostu s obzirom da se sutra sastajete kod predsjednice?

“To što se ide kod predsjednice je jedna stvar, druga stvar da trebamo biti konzistentni, ne želimo građanima nuditi iluzije, kakvi bi bili da bi se približili foteljama. Ne znam što će se događati, ovi procesi se približavaju kraju, nije dobro sad raditi rezime uoči zadnjeg ili predzadnjeg dana”, izjavio je Tomislav Karamarko.

Na upit zašto bi se Most trebao odlučiti za Domoljubnu koaliciju, a ne Hrvatsku raste, imao je zanimljiv odgovor.

“Zato što Hrvatska raste četiri godine upropaštava Hrvatsku koja pada pod njihovom vlašću. Zato što imamo program koji tri godine vrijedno radimo, zato što imamo katalog investicija koji oni nemaju, zato što znamo što ćemo raditi s fondovima, kako ih koristiti, što oni ne znaju, između ostaloga”, zaključio je Tomislav Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...