Početna - IZDVOJENO - Pročitajte što je Karamarko odgovorio Petrovu
karamarko izjava četvrtak 2
foto: HDZ

Pročitajte što je Karamarko odgovorio Petrovu

Glasnogovornik HDZ- dao je novinarima pisano priopćenje u kojem između ostalog stoji da su se HDZ i Domoljubna koalicija tijekom predizborne kampanje i nakon nje zalagali za dijalog i spremni su ga nastaviti u cilju postizanja suglasja, ali ne u tripartitnoj Vladi.

‘Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija, kako tijeom predizborne kampanje tako i poslije provedenih izbora, zalagali su se, a i dalje se zalažu za dijalog. Stoga su spremni nastaviti taj dijalog s ciljem postizanja suglasja i suradnje svih političkih opcija o ključnim reformama koje će doprinijeti boljitku hrvvatske države i svih njenih građana.

Hrvatski birači na nedavno provedenim izborima za Hrvatski sabor velikom većinom su se opredijelili za promjenu dosadašnjeg načina upravljanja javnim poslovima koji je zanemarivao stručnost, profesionalnost i odgovarajuće radno iskustvo što je rezultiralo lošim upravljanjem i izostankom bilo kakavih rezultata.

Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija drže da je nužno kroz otvoreni politički razgovor doći do jasno definiranih ključnih reformskih promjena i do jasnog definiranja upravljačkih mehanizama, a time i do najboljih kadrovskih rješenja na načelima ravnoptravnosti, stručnosti i odgovornosti.

Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija drže da nova hrvatska Vlada mora biti reformska i stručna, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju članovi te Vlade, Stoga predlažemo da novi predsjednik Vlade bude nestranačka osoba ili politička osoba oko koje dvije strane postignu suglasje.

Sukladno Vašem pozivu ma razgovor predlažemo što žurniji nastavak razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Domoljubne koalicije s predstavnicima Mosta temeljem gore iznijetih načela’, stoji u priopćenju.

Oko 18 sati pred novinare je izašao Tomislav Karamarko te objasnio zašto je kolaicija koju predvodi odbila tripartitnu Vladu. ‘Zato što smo tako odlučili na dvije sjednice predsjedništva. Smatramo da ne bi bila učinkovita, smatramo da je iluzija govoriti o efikasnosti takve Vlade. Ponudili smo Mostu ono što se sada događa s SDP-om, da ponove i s nama, da imaju dualni sastanak, da imamo razgovor o odvojenim odnosima’, rekao je.

Zaključio je kako neće biti izvanrednih izbora u HDZ-u jer ‘još nije vrijeme da prizna poraz na parlamentarnim izborima’.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...