Početna - IZDVOJENO - Danas otvorenje grupne izložbe „Interface 2015“ u Ex Bernardiju
interface

Danas otvorenje grupne izložbe „Interface 2015“ u Ex Bernardiju

Otvorenje grupne video izložbe „Interface 2015“ održat će se u četvrtak, 12. studenog, u Ex Bernardiju s početkom u 20 sati. Autori izložbe su Damir Stojnić, Goran Škofić, Una Rebić, Liberta Mišan, Dolores Kovačić, Nataša Alavanja, Matea Šarić, Renata Petani, Tijana Mihailović i Tajči Čekada. Izložba će bit otvorena do 17. studenog.

Ovom prilikom predstavit će se video radovi Damira Stojnića, Gorana Škofića, Une Rebić, Liberte Mišan, Dolores Kovačić, Nataše Alavanja, Matee Šarić, Renate Petani, Tijane Mihailović i Tajči Čekade.

Interface već šestu godinu za redom predstavlja aktualnu novomedijsku, audio/video umjetničku scenu kroz pojedinačne i grupne postave, projekcije, multimedijalne performanse te interaktivne instalacije.

Program se od prošle godine odvija kroz prva dva tjedna u studenom, istovremeno u Rijeci i Zagrebu. U Rijeci se Interface manifestira u formi grupne video izložbe u prostoru Ex Bernardi.

Interface čine umjetnici koji traže nove načine korištenja audio-video medija kao alata za izražavanje i komunikaciju, te kreativci čije stvaralaštvo potencira razvoj novih medija u suvremenoj umjetnosti. Interface je interdisciplinarni umjetnički programu koji se razvija od 2010. godine. U početku kao popratni program Festivala Hartera u Rijeci, a kasnije kao samostalna manifestacija. Grupna video izložba u prostoru Bernardi pokazala se kao optimalno rješenje za predstavljanje video arta većeg broja autora u istom prostoru, te kao takva predstavlja jedinstveni događaj posvećen isključivo ovoj formi umjetnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...