Početna - IZDVOJENO - Danas počinje Advent u Rijeci
rijeka advent

Danas počinje Advent u Rijeci

Iako je klizalište Morska pahuljica, kao dio programa Rijeka Adventa, započelo s radom 20. studenog, službeno otvorenje je u nedjelju 29. studenog, u 17 sati, kada će prvu svijeću na adventskom vijencu zapaliti riječki nadbiskup Ivan Devčić. Vijenac će biti postavljen oko fontane na Koblerovom trgu, a ovo je ujedno i jedan od noviteta ovogodišnjeg Rijeka Adventa.

Cilj Rijeka Adventa je promocija grada Rijeke te promicanje turističke ponude kao i produljenje posezone, rekla je Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke. Sukladno tome svake se godine nastoji ponuditi nešto novo i atraktivno u sklopu Rijeka Adventa, ne samo za turiste već i građane Rijeke.

Osim adventskog vijenca, ove godine Koblerov trg će krasiti i petnaest kućica Božićnog sajma, gdje će u ponudi biti rukotvorine i prigodni proizvodi riječkih kreativaca. Osim ovoga, tradicionalni Božićni sajam bit će i na Korzu. Oba sajma s radom započinju 1. prosinca i ostaju otvorena do 3. siječnja.

Na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske nalazit će se Gastro kutak, koji s ponudom započinje 1. prosinca, a u autohtonim delicijama ponuđenim u desetak objekata, građani i turisti moći će uživati sve do 29. prosinca. Središnji dio gastro događanja je Tjedan bakalara i Tjedan čokolade manifestacije Ri Gastro, koja će se održavati od 4. do 11. prosinca. I ovaj pit neće izostati Ri Gastro cooking show koji će predstaviti riječke ugostiteljske objekte, a sakupljeni novac od prodaje porcija donirat će se Socijalnoj samoposluzi.

Nastavlja se i tradicija Vlakića Djeda Božićnjaka, koji je pokrenut prije devet godina od strane Radio Rijeke, a tako je ostalo sve do danas. Alen Čemeljić, glavni urednik Radio Rijeke, najavio je da vlakić kreće 5. prosinca. Najmlađi, kao i oni stariji, imat će priliku voziti se u njemu po Korzu sve do 10. siječnja 2016.  Jutarnji termini vožnje vlakića rezervirani su za vrtiće i škole, a prijave su u tijeku.

Na Korzu će se tijekom cijelog Adventa održavati raznovrstan glazbeni program te predstave za djecu. Program započinje u utorak 1. prosinca, kada među ostalima nastupa i Mia Negovetić, pobjednica glazbenog showa Zvjezdice. Treba izdvojiti doček Djeda Božićnjaka na Korzu, 23. prosinca, uz predstavu „Vilibald na Božićnom zadatku“.
I ove godine Nova godina se dočekuje na Korzu, uz izvođače Moskva, Grad, Neno Belan i Fiumens te Hladno Pivo.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...