Početna - IZDVOJENO - Danas počinje izdavanje gradske kartice studentima
city card
web

Danas počinje izdavanje gradske kartice studentima

Studenti, nakon što izrade mjesečne pokazne karte, kartice mogu izraditi u poslovnici Autotroleja na Trgu bana J.Jelačića 3, Delta bb ili u Opatiji na adresi Velog Jože 1, ili u poslovnicama Erste banke. Za izradu kartice treba donijeti potpisani Zahtjev i kopiju osobne iskaznice ili putovnice. Ako je riječ o redovnim studentima tad je potrebno dostaviti potvrdu fakulteta o upisu a akademsku godinu 2014./2015. i potvrdu o boravištu za one studente koji nemaju prebivalište. Sve je to potrebno kako bi se ostvarila prava na subvencionirani prijevoz. Kad je riječ o izvanrednim studentima koji nemaju pravo na subvencionirani prijevoz, trebaju dostaviti potvrdu o upisu u akademsku godinu 2014./2015. te potpisati izjavu da nisu u radnom odnosu koja se potpisuje n aprodajnom mjestu.

Gradska kartica ima svoje tri inačice: kreditnu, companion i prepaid. Kreditnu gradsku karticu mogu zatražiti kreditno sposobni punoljetni građani. Companion gradsku karticu mogu za svoje članove obitelji zatražiti osobe koje već posjeduju jednu Diners kreditnu karticu, pa se companion kartica veže na nju. A Prepaid gradsku karticu, karticu crvene boje, mogu zatražiti svi građani bez ikakvih posebnih uvjeta izuzev popunjavanja zahtjeva za izdavanje i prilaganja potrebnih dokumenata.

Prepaid gradska kartica građane ne obvezuje da uplaćuju novčana sredstva na nju u svrhu gradskih usluga već može funkcionirati i kao beskontalno sredstvo za očitavanje mjesečne pokazne karte autobusu. Ako osoba nešto želi kupovati tad se uplaćuju novčana sredstva, dakle njena je platna funkcionalnost dana samo kao mogućnost i dodatna pogodnost, bez obaveze aktiviranja te platne funkcionalnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sjednica Stožera CZ PGŽ : Sve mjere ostaju na snazi do 26. travnja

Sve epidemiološke mjere koje su u primjeni u Primorsko-goranskoj županiji ostaju na snazi, kako su i donijete, do 26. travnja, ...