Početna - IZDVOJENO - Danas sajam mogućnosti u Matuljima
Sajam Matulji

Danas sajam mogućnosti u Matuljima

U petak, 30. listopada od 9 do 12 sati u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima održat će se Sajam mogućnosti, druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“.

Na Sajmu će sudjelovati učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Liburnije u pratnji roditelja i predstavnici 23 udruge koje će učenicima ponuditi sportske, kulturne i druge sadržaje kojima mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme. Učenici će moći neposredno komunicirati s izlagačimaiaktivno sudjelovati u različitim ponuđenim sadržajima poput organiziranih sportskih i kulturnih natjecanja. Cilj Sajma mogućnosti je stvaranje pozitivnog okruženja u kojem će djeca kvalitetno odrastati i uključiti se u aktivan i zdrav život lokalne zajednice-„zajednice koja brine“.

Uz Policijsku upravu primorsko-goransku partneri koji sudjeluju u organizaciji Sajma su i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Liburnije,  osnovne škole „Drago Gervais“ iz Brešca, „Dr. Andrija Mohorovičić“ iz Matulja, „Viktor Car Emin“ iz Lovrana te Osnovna škola„Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije.

U sklopu Sajma Policijska uprava primorsko-goranska prezentirat će policijsku opremu i tehniku te kroz komunikaciju i druženje između učenika i policijskih službenika nastaviti razvijati odnos povjerenja i sigurnosti.

Nacionalni preventivi program „Zajedno više možemo“ na području Primorsko-goranske županije provodi se od listopada  2010. godine. Uključujući svih pet komponenti, program se provodi za učenike četvrtih, petih i šestih razreda te roditelje učenika šestih razreda osnovnih škola, a usmjeren je na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja, kao i svih drugih oblika rizičnog ponašanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...