Početna - IZDVOJENO - Danas svečano otvorenje multisenzoričkog vrta učeničkog doma “Podmurvice“ Rijeka
vrt
web

Danas svečano otvorenje multisenzoričkog vrta učeničkog doma “Podmurvice“ Rijeka

Svečano otvorenje multisenzoričkog vrta Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka održat će se u srijedu, 13. svibnja 2015. u 10 sati, uz prigodni program i domjenak u sklopu građanske inicijative “Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici”, koju provodi Društvo tjelesnih invalida Grada Rijeke, u suradnji s partnerima: Mjesnim odborom Podmurvice Rijeka i Učeničkim domom “Podmurvice” Rijeka.

Dio zelene površine u okolišu Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka preuredio se za multisenzorna iskustva u prirodi oblikovanjem vrta za slobodno korištenje članovima Društva tjelesnih invalida Grada Rijeke, učenicima, studentima i zaposlenicima Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka te građanima Rijeke za provođenje slobodnog vremena i sudjelovanje u hortikulturalnim i nehortikulturalnim aktivnostima. Kroz takvu suradnju, osobe s invaliditetom jačaju u socijalnom, kognitivnom, fizičkom i psihološkom aspektu, a učenici i studenti, kao i građani postaju senzibiliziraniji za probleme ove skupine.

Nakon pripremne faze ove akcije, čišćenja površine od krupnog otpada i poravnavanja zemljišta, ograđivanja Vrta, uslijedilo je uređenje Multisenzoričkog vrta kroz pripremu terena za aktivnosti sađenja bilja i raslinja, postavljanje taktilne staze u cilju ostvarenja mustisenzoričkog vrta, uređenje staze, sadnja bilja i raslinja koje stimuliraju različita osjetila, informiranje o učinjenim aktivnostima, dobrobitima za sudionike akcije i njihove krajnje korisnike.

Građanska akcija se provodila zahvaljujući financijskoj podršci Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a akcijom se uredio prostor za potrebe svih navedenih skupina, senzibiliziralo se učenike, studente i zaposlenike Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka, kao i građane Rijeke za potrebe osoba s invaliditetom kako bi mogli kvalitetnije nastaviti zajednički suživot.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...