Početna - IZDVOJENO - Danas tradicionalna Gastrofešta na Korzu
gastrofesta

Danas tradicionalna Gastrofešta na Korzu

Danas, na Badnjak, na Trgu Republike Hrvatske i  Korzu, održat će se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i TZ grada Rijeke, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

U 9 sati, na Trgu Republike Hrvatske započet će podjela frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš te fritula.

Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka, a fritule Jadran hoteli d.o.o. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružit će  MP Stina d.o.o.

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3500 čaša crnoga vina te oko 50 kg fritula.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., METRO Cash & Carry d.o.o.,  AGROLAGUNA d.d. Jadran hoteli d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 100 l bijelog i crnog vina.

Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, u 11 sati, započet će i podjela ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) U Opatiji održana Središnja kulturna manifestacija Ukrajinaca u RH

Jučer je u Centru Gervais održana XV. Središnja kulturna manifestacija Ukrajinaca u Republici Hrvatskoj. Uoči svečanog programa, sudionici manifestacije prošetali ...