Početna - IZDVOJENO - “Vesele plahtice” uručene mališanima Dječje bolnice Kantrida
vesele-plahtice

“Vesele plahtice” uručene mališanima Dječje bolnice Kantrida

21. prosinca u 12.30 sati u biblioteci Dječje bolnice Kantrida obavljena je primopredaja više od tri stotine dobrotvornih “veselih plahtica”

“VESELE PLAHTICE” napravljene su u humanitarnoj akciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije čiji je cilj inventar Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida učiniti što veselijim kako bi djeca svoj boravak u njemu što lakše podnijela. I u tome su i uspjeli !

Naime, preko tri stotine plahtica šarenih boja i dezena uljepšat će dnevni boravak malih bolesnika Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. Zahvaljujući novčanim donacijama, humanitarnim akcijama i događanjima, u zadnja 2 mjeseca marljivog rada i truda prikupljeno je 18.000,00 kn, čime je nabavljeno vise od 400 metara posteljnog platna.

U akciju su se uključili mnogobrojni građani i volonteri. Više od 50 volontera sudjelovalo je u raznim procesima nabave, krojenja, šivanja, tiska, pakiranja. Za pomoć su im se javile mnogobrojne šilice iz cijele Hrvatske od Pule do lloka i pomogle realizaciji ovog projekta, i to u 4 puta većoj mjeri od početno predviđene. Također, akciji su se priključile mnogobrojne tvrtke svojim doprinosima čime je omogućeno da “vesele plahtice” osiguraju za sve odjele Dječje bolnice Kantrida.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com