Početna - IZDVOJENO - Danas u Rijeci simpozij „Više od krvi“
vise od krvi
web

Danas u Rijeci simpozij „Više od krvi“

Stručni sipozij „Više od krvi“ održava se danas u Rijeci na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4). Počinje u 10:00 sati, a sudjeluju liječnici specijalisti, predstavnici organizacija darivatelja krvi iz Italije i predstavnici društava Crvenog križa iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Simppzij je organiziran od strane Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci.

Na simpoziju se može saznati nešto više o samom darivanju krvi, o načinu na koji se organiziraju akcije, o cijelom sustavu koji povezuje taj zdravi dio populacije koji daruje ili može darovati krv, i one kojima je ta krv potrebna. Bolnice ne smiju niti u jednom trenutku ostati bez potrebne količine krvi, a Crveni križ je tu da to osigura na najbolji, najefikasniji i najsigurniji način, u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu.

Ovaj je skup tek jedna od inicijativa kojima Savjet darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka želi unaprijediti organizirano prikupljanje krvi. Želja je unaprijediti komunikaciju između darivatelja i Crvenog križa, kako putem besplatnog telefona, koji će biti pokrenut početkom siječnja 2015. godine, tako i novim portalom, preko kojeg će darivatelji i svi ostali moći dobiti sve potrebne podatke o stanju zaliha u KBC-u.

Teme simpozija vezane su uz misiju transfuzijske medicine, kliničku transfuzijsku praksu i etički i društveni značaj darivanja krvi. Cilj simpozija je podizanje svijesti o važnosti darivanja krvi, potrebnoj podršci zajednice, razumijevanju važnosti transfuzijskog liječenja za pojedine skupine bolesnika i unaprjeđenju organizacije darivanja krvi kao jedne od najznačajnijih djelatnosti Crvenog križa. Sudjelovanje gostiju iz inozemstva omogućit će i komparativnu analizu sustava darivanja krvi u zemljama regije, kao što su naglasili predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, prof. Kim Anić te predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, te Nacionalnog odbora za dobrovoljno davanje krvi, Ivo Vidotto.

Simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića. Pokrovitelji skupa su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, uz potporu Hrvatskog Crvenog križa i Crvenog križa PGŽ.  Važnost simpozija prepoznali su i Medical Intertrade, Jasika d.o.o., Barocco caffe i WDF, uz tehničku potporu Klik marketinga.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...