Početna - IZDVOJENO - Danas utakmica NK Opatija-GNK Dinamo
nk opatija
web

Danas utakmica NK Opatija-GNK Dinamo

Danas u 14:00 sati počinje utakmica osmine finala Hrvatskog nogpmetnog kupa na kojoj Nogometni klub Opatija ugošćuje GNK Dinamo. Utakmica se igra na opatijskom stadionu. Važno je napomenuti kako je riječ o najvećoj utakmici u povijesti Nogometnog kluba Opatija.

U ponedjeljak je bila i održana konferencija na kojoj su bili prisutni predsjednik NK Opatija Milan Korolija, član Uprave NK Opatija Kristijan Brajković, zatim igrač i kapetan opatijskog nogometnog kluba Toni Rudan, te trener Zoran Bogolin, a nazočan je bio i gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić.

Korolija je rekao da je riječ o najvećoj utakmici u povijesti ovoga kluba i da će klub učiniti sve što je u njegovoj moći da utakmicu dobro organizira, uključujući i prateće sadržaje. Zahvalio je pritom  opatijskom gradonačelniku Dujmiću na podršci koju klub dobiva od grada.

Što se tiče dolaska Dinamovih navijača, za njih je predviđeno 40 karata, koje su poslane u zagrebački klub. Dinamove navijače dočekat će policija i dopratiti do stadiona u Opatiji, gdje je dogovoreno osiguranje.

Trener Bogolin samo je kratko sažeo poruku upućenu javnosti oko ove utakmice: „Samo pobjeda“.

Član Uprave NK Opatija K. Brajković naglasio je da nam u goste dolazi veliki klub te da će Opatija dati maksimum da ih dobro ugosti. Komentiravši sami Kup, Brajković je ocijenio da je satkan od iznenađenja, jer je NK Opatija izbacila jedan Zagreb, a shodno tome, u opatijskom se klubu nadaju i da će pružiti kvalitetan otpor jednom Dinamu koji im u srijedu stiže u goste.

Kapetan momčadi Toni Rudan rekao je da je opatijskim igračima čast što se mogu sučeliti s igračima Dinama, te dodaje da će na terenu momčad dati svoj maksimu,  a možda i iznenaditi publiku rezultatom.

Na kraju, pozvao je publiku da u što većem broju dođe na stadion 14:00 sati i podrži svoj klub u ovom povijesnom nogometnom srazu za opatijski nogomet koji igra protiv prvoligaša – Dinama.

Gradonačelnik Ivo Dujmić konstatirao je da je Opatija već pobjednik, samim time što je uspjela dovesti na svoj teren jedan Dinamo. Prisjetio se i dana kada je Opatijac Osojnak dao gol 1954. i tako osigurao Dinamu osvajanje Kupa te godine. Ako i sada padne koji gol nekog Opatijca, bit će to fešta za cijeli grad ! – rekao je Dujmić.

U svakom slučaju, očekuje se da utakmica između NK Opatije i GNK Dinamo bude festival nogometa, naveo je gradonačelnik.

Kao potpora, uključili su se mnogi u organizaciju, davši svoj doprinos kao sponzori ili donatori, od Liburnija parkinga, preko ostalih interventnih služba. Od pratećih zbivanja, utakmicu će obogatiti svojim nastupom i Opatijske mažoretkinje; voditelj je Josip Krmpotić koji će zasigurno dati poseban štih sportskom nadmetanju. Klub je također nabavio i dodatnih 200-ak mjesta povećavši tako postojeće kapacitete u gledateljstvu, iznajmivši dodatne tribine u dogovoru s upravom Kluba. Broj ulaznica je limitiran.

U prodaju je zasad pušteno 500 karata po cijeni od 40 kn, a karte se mogu kupiti u Caffe baru Faul u Opatiji i u oštariji Štacion u Matuljima.

Ujedno, na utakmici u srijedu NK Opatija oprostit će se, naveo je Brajković,  i od svojih dvojih igrača koji su više desetljeća igrali za NK Opatiju, a riječ je o Daliboru Zobiću i Zdravku Šimiću.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...