Početna - IZDVOJENO - Dani poljskog filma u Art-kinu
art-kino-croatia

Dani poljskog filma u Art-kinu

Sutra počinju Dani poljskog filma, a trajat će do srijede 12.studenog. U ovom vremenu bit će prikazano 5 nagrađivanih suvremenih filmskih naslova.

Manifestacija se svečano otvara sutra u 19:30 sati, a u 20:00 sati je na rasporedu  romantična komedija „Revers“. Fim se radi  o tri generacije žena u Varšavi u današnje doba i tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća. Baka i majka pokušavaju naći 30-godišnjoj Sabini dobrog kandidata udaju, no nakon poduže potrage – iznenada se pojavljuje vrlo šarmantan i inteligentan čovjek…

U drami „Erratum“ pratimo 30-godišnjaka koji se poslovno vraća u rodni grad, no splet ga okolnosti dovodi u posjet ocu s kojim su odnosi davno zahladili. Supruga, sin, dobar posao – u Michalovu životu sve ima svoje mjesto. Jednog dana junak posjećuje svoj rodni grad kako bi li riješio molbu svog šefa. Treba preuzeti auto uvezen iz SAD-a, a onda se odmah vratiti. No, stvari se kompliciraju, a Michal je prisiljen ostati duže na mjestu iz kojeg prije tako žarko htio pobjeći. Vraćaju se uspomene, prijatelji iz benda, snovi… „Erratum“ možete pogledati u nedjelju, 9.studenog u 20:00 sati.

Drama „Petlja“ na rasporedu je u ponedjeljak u 20:00 sati, a priča prati dva brata koji različito reagiraju tijekom jednog nasilnog čina u vlaku. Braća Alfred i Jerzy svjedočili su nasilnom incidentu – za vrijeme vožnje vlakom, nekolicina huligana mučila su jednu mladu ženu. Jerzy staje djevojci u obranu, dok Alfred oklijeva te ostaje bespomoćnim promatračem. Jedan nasilni čin potpuno će izmijeniti tijek života obojice braća.

„Ki“, debitantski film prati samohranu majku i umjetnicu Ki koja se pokušava snaći u suvremenoj Poljskoj. Ki je puna energije, temperamentna i spontana majka dvogodišnjeg Pia, jureći kroz život susreće se s Miko. Riječ je o susretu dvaju svjetova koji se zapravo nisu trebali i gotovo nisu ni mogli sresti. Pred Ki je dugi put otkrivanja sebe i učenja odgovornosti. Dođite u Art-kino i pogledajte „Ki“ u utorak u 20:00 sati.

Dominika pratimo u filmu „Soba za samoubojice“. On  postaje predmetom podsmijeha cijelog razreda te utjehu pronalazi u virtualnom svijetu. Protagonist ovog filma mladi je Dominik koji rastrzan ambicijama svojih roditelja i odnosima u elitnoj školi koju pohađa završava u misterioznom dijelu interneta, poznatom kao ‘Soba za samoubojice’. Članovi te zajednice skriveni iza avatara razgovaraju o svojoj spremnosti da izvrše samoubojstvo. Dominik koji na početku nema suicidnih ambicija, fasciniran Silvijom ‘Kraljicom sobe’, sve više uranja u virtualni svijet i sve se više udaljuje od stvarnosti. Ovaj film koji ima 20 festivalskih nagrada i nagrada žirija uz brojne druge nominacije pogledajte u srijedu u 20:00 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...