Početna - IZDVOJENO - Dani Sarajeva u Istri
foto: web

Dani Sarajeva u Istri

Dodatno približvanje Istre i Bosne i Hercegovine bio je osnovni cilj četverodnevne manifestacije “Dani Sarajeva u Istri”. Manifestacije je zamišljena još krajem prošle godine na inicijativu predsjednika Obrtničke komore Federacije BiH u suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije, koji su prepoznali velike mogućnosti suradnje dviju komora.

Prvi dio projekta održan je u Sarajevu u hotelu Europa krajem siječnja ove godine pod nazivom “Dani Istre u Sarajevu” gdje su pred mnođtvom uzvanika i gostiju predstavljene najbolje istarske delicije – vina, ulja i ostali proizvodi.

Tako je u subotu, održan uzvratni posjet te su u restoranu Vela Nera u Šišanu održani “Dani Sarajeva u Istri” gdje je prezentirano ono najbolje što može pružiti BiH i Sarajevo.

Subotnjoj svečanoj večeri prisustvovali su istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić te predsjednik Županijske Obrtničke komore Malio Paliska, uz predstavnike pojedinih istarskih TZ-a i gradonačelnike i načelnike mnogih istarskih gradova i općina.

Nakon svečanosti otvorenja uzvanici su kušali bosanske specijalitete. Na meniju se moglo pronać kao što su goveđi sudžuk, livanjski i travnički sir, dimljeni vlašićki sir, burek, rolana telertina te mnoge druge delicije i slastice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...