Početna - KULTURA - Dario Knežević odlazi iz HNK Rijeka, kapetane hvala na svemu i doviđenja!
dario knezevic

Dario Knežević odlazi iz HNK Rijeka, kapetane hvala na svemu i doviđenja!

Dario Knežević i HNK Rijeka sporazumno su raskinuli suradnju. Klub i igrač rastali su se u prijateljskom tonu kakav i priliči kapetanu kluba u kojem je ostvario najveće uspjehe u karijeri. Dario se nakon uspješne inozemne karijere u Rijeku vratio 2012. godine i postao kapetan i neosporni vođa momčadi koja je ostvarila jedne od najvećih uspjeha u povijesti plasmanom u skupine Europske lige u dva navrata zaredom te osvajanjem dva trofeja, Kupa  i Superkupa u 2014. godini čime postaje najtrofejniji igrač Rijeke u klupskoj povijesti. Dario je odigrao važnu ulogu u stvaranju nove Rijeke koja je tada radila svoje prve korake prema novom uzletu. Dario je uvijek davao maksimum, neovisno o tome je li igrao za Juventus ili Rijeku II u kojoj je bio uzor i učitelj mladim igračima.

– S ovim završava jedna nevjerojatna epizoda u mom životu u klubu koji me afirmirao i pomogao mi da postanem reprezentativac, te da da ostvarim svoje dječačke snove. Zahvalio bih se svima s kojima sam djelio i dobro i zlo svih ovih godina i trenerima, suigračima, zaposlenicima kluba i naravno našim navijačima predvođenih Armadom. Prvo ću se odmoriti do zime i vidjeti da li ću nastaviti igrati ako se nađem u nekom zanimljivom projektu. Nakon toliko godina profesionalnog nogometa veselim se i jednom periodu bez obaveza. Za mene će Rijeka uvijek biti više od kluba i ako budem potreban u budućnosti u nekoj drugoj ulozi, tu sam – rekao je Dario Knežević kojem će na jednoj od idućih utakmica na stadionu HNK Rijeka biti priređen svečan oproštaj.

– Rijeka i Dario sporazumno su raskinuli ugovor nakon zajedničkog razgovora i dogovora s gledištem da je tako najbolje za svih. S jedne strane nam je žao, ali s druge veselimo se da će nam se Dario u bliskoj budućnosti vratiti u nekoj novoj ulozi, naravno ako ipak ne odluči još igrati. Dario sigurno spada u krug naših najvećih igrača i Rijeka će mu na tome uvijek biti zahvalna. Želimo mu svu sreću u daljnjem životu i radu – ustvrdio je Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke.

Dario je prve nogometne korake napravio u lokalnom Omladincu iz Vrata da bi se 1995. godine priključio Školi nogometa Orijent. Knežević je igrao i za seniore Orijenta (2001./2002.) U Rijeku je stigao u sezoni 2002./03. kad je trener bio Zlatko Kranjčar. Dres voljenog kluba u službenoj utakmici prvi put obukao je u 8. kolu kada je zaigrao u utakmici protiv Cibalije. Ujedno nastupao je i u mladoj reprezentaciji Hrvatske (U21), zajedno s Riječanima Budicinom, Linićem, Račkim,  Klićem, Matom Brajkovićem te nešto mlađim Ahamadom Sharbinijem. Bila je to najava uspješne seniorske karijere, a iduće sezone postao je standardan član momčadi. U sezoni 2004./2005. postao je dokapetan prve momčadi. U toj ulozi osvojio je Kup Hrvatske, kao nezamijenjivi kotačić ekipe koja je u finalu svladala Hajduk.

Na kraju sezone 2005./06. nakon osvajanja još jednog kupa Knežević napustio je Rijeku i otišao u Livorno za kojega je nastupao u Serie A. Debitirao je 25. listopada 2006. u porazu od Intera 4:1, a svoj prvi gol za Livorno postigao je 18. travnja 2007. za pobjedu protiv Cagliarija 2:1. Livorno je ispao iz najvišeg razreda Serie A, a Knežević je potpisao za Juventus u čijim je redovima nastupao u sezoni 2008./09. Iduće sezone vratio se u Livorno, a od 2012. godine ponovo je na svojoj Kantridi gdje postaje kamen temeljac jedne od najvećih momčadi u klupskoj povijesti.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 13 puta, a postigao je i jedan pogodak protiv Hong Konga u pobjedi u prijateljskoj utakmici 4:0 prvog veljače 2006. Bio je dio reprezentacije na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine gdje je nastupio u utakmici protiv Poljske.

Dario Knežević ostavio je dubok trag u HNK Rijeka i stoga: Dario hvala na svemu i doviđenja u nekoj novoj ulozi.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana prezentacija novoobnovljenog školskog igrališta pred opatijskom školom

Jučer je održana prezentacija novoobnovljenog školskog-sportskog igrališta OŠ “R. K. Jeretov”, radovi na uređenju kojeg su završeni pred deset dana, ...