Početna - KULTURA - Darivana hospitalizirana djeca
foto: web

Darivana hospitalizirana djeca

Akcija darivanja slikovnica za djecu hospitaliziranu u Kliničkoj jedinici za psihijatriju dječje dobi KBC-a Rijeka, lokalitet Kantrida završila je na riječkom području kolektivnim darivanjem i posjetom djece iz Dječjeg vrtića Rijeka, podcentra Krijesnica Gradskom bibliobusu Gradske knjižnice Rijeka. Bio je to vrlo emotivan i simboličan trenutak u kojem su deseci djece umaskirane u knjige (službena maska vrtića za Riječki karneval 2014.!) došetali do Gradskog bibliobusa donijevši sa sobom 160 slikovnica, recitacije i općenito dobro raspoloženje, uveseljavajući sve prisutne od knjižničara, novinara do vozača bibliobusa.

Međunarodni dan darivanja knjiga pokrenuli su Gradska knjižnica Rijeka, Profil Mozaik knjižara Rijeka Centar i Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece Portić koji su u svojim prostorima organizirali prikupljanje slikovnica za humanizaciju uvjeta boravka hospitalizirane djece.

Prikupljeno je ukupno 947 slikovnica u Kreativnom laboratoriju Gradske knjižnice Rijeka su se dodatno poigrali i izmjerili da sve prikupljene slikovnice zajedno teže oko 250 kilograma u kratkom roku izrasle su čak u 7 metara visine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...