Početna - IZDVOJENO - Divlji deponij u Rijeci

Divlji deponij u Rijeci

Prvi zavoj, nakon što se prođe Pećine i Japanski park, krene se prema ulazu u brodogradilište Viktor Lenac, na lijevoj strani nalazi se jedna ulica, malo skrivena s nekoliko stabala, ali i dalje jasno uočljiva. Cijela ulica je doslovno pretrpana smećem. Stotinu metara kućanskog otpada, građevinskog materijala, razbijenih kompjutora, stolica, plastike, to je raj za štakore i boleštine.

To se ne nalazi u nekoj zabitoj šumi, samo malo podignemo pogled i vidimo prvu kuću u Rijeci, niti deset metara, iza nekoliko stavala, prometna magistrala kojom prolazi mnoštvo automobila a u daljini se čuju djeca koja se nalaze u parku na Pećinama.

Vidi se da nitko ovo smetlište nije pokušavao očistiti, nadležne službe očito to mjesto zaobilaze u širokom krugu, a mogućnosti su jako male da taj otpad još nitko nije vidio, jer se nalazi na svima doslovno pred očima.

Volonteri Zelene čistke tvrde da ovakvih divljih odlagališta ima oko tri tisuće. Svake godine preko 700 takvih lokaliteta se očisti samo tijekom Zelene Čistke, bez da se broje sve  ostale akcije čišćenja. Volonteri su pokrenuli i Zeleni telefon, kao servis građanima kako bi mogli prijavljivati divlje deponije kojih ima doslovno svugdje, a kao što vidimo, gotovo i u samom gradu Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...