Početna - IZDVOJENO - Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu
Sv.Nikola

Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu

Humanitarna akcija „Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu“  inicijativa je kojom se želi darivati djecu koja potječu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Prikupljanje igračaka već je u tijeku, a građane se poziva da se priključe akciji od 1. prosinca na štandu na Korzu.

Jagoda Špalj, članica gradskog Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke i predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Rijeka, ujedno i inicijator ove humanitarne akcije, objasnila je kako se ovom akcijom nastoji senzibilizirati djecu da shvate svu ljepotu darivanja.

Akciji se priključila i Osnovna škola Dolac, gdje se u nižim razredima već neko vrijeme intenzivno prikupljaju igračke. Nadja Poropat, ravnateljica Osnovne škole Dolac, istaknula je kako njena škola često sudjeluje u sličnim akcijama a djeca su izuzetno motivirana i angažirana u prikupljanju igračaka.

Građane se poziva da se u ovu akciju priključe donošenjem igrački na štand, koji će se nalaziti na Korzu, od 1. do 4. prosinca, ujutro od 10 do 13 sati, te popodne od 15 do 18 sati. Prikupljat će se nove, ali i rabljene igračke, uz napomenu da moraju biti čiste i u dobrom stanju. Osim igračaka, građani mogu donijeti i slikovnice, knjige, crtaće pribore i slično. Igračke će se djeci dijeliti u Gradskoj vijećnici, 4. prosinca.

Na otvorenju štanda, 1. prosinca, nastupiti će i dječji zborovi Mali riječani i Morčići, koji će svojim programom simbolično nazvanim „Sveti Nikola tebi kažem hvala“, uljepšati čitavu akciju. Izvest će niz autorskih pjesama, a i sami će se priključiti ovoj hvale vrijednoj akciji, najavio je Koraljko Pasarić, član gradskog Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke te menadžer zborova.

Akciju „Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu“ podupire i Grad Rijeka, Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke. Pročelnica Odjela, Ankica Perhat, kazala je kako Grad Rijeka tradicionalno daruje djecu sa teškoćama u razvoju i djecu Centra za odgoj i obrazovanje slatkim paketićima. Ove godine podijelit će se oko 900 takvih paketića. Pročelnica Perhat dodala je kako u Centru za odgoj i obrazovanje ima oko 500 djece čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja. Prema tim podacima napravit će se kategorizacija djece kojoj će se darovati prikupljene igračke, a dobna granica je 12 godina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...