Početna - IZDVOJENO - Otvorenja samostalne izložbe akademskog slikara Zdravka Milića u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji.
šporer 5

Otvorenja samostalne izložbe akademskog slikara Zdravka Milića u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji.

Hrvatski muzej turizma priprema samostalnu izložbu akademskog slikara Zdravka Milića koja će biti postavljena u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“. Otvorenje izložbe je u utorak, 24. studenog 2015. u 19 sati.

Na izložbi će biti predstavljeni Milićevi radovi koji se referiraju na mogućnost drukčijeg poretka Svijeta i propituju smisao i značenja općepoznatih stvari i pojava, koje možda i nisu same po sebi takve kakve nam se čine. Autor pokušava dokučiti prapočelo, istražujući zametnutu, zataškanu i zabranjenu povijest i arheologiju. Njegova djela sadrže fantastični svijet svemirskih letjelica, čudnovatog reljefa u svemirskim pejsažima, bića u austronautskoj opremi, nalik odjeći nekih davno nestalih civilizacija, o kojima još uvijek malo toga pouzdano znamo. (Mirjana Kos, autorica predgovora kataloga)

Zdravko Milić rođen je 1953. godine u Labinu. Diplomirao je na Accademia di belle arti u Veneciji. Do sada je imao više od 80 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Redovni je profesor na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...