Početna - IZDVOJENO - Dječja karnevalska povorka u Rijeci

Dječja karnevalska povorka u Rijeci

Jučer je u Rijeci održana Dječja karnevalska povorka, a preko  4.900 djece u 61 karnevalskih grupa predstavilo se u punom sjaju svojih maštovitih i bajkovitih kreacija. U dva i pol sata koliko je centar grada bio ispunjen malimmaškarama u Malom finalu Riječkog karnevala 2015. moglo se vidjeti svega: zmajeva, strašila, snjegovića, pilića, nogometaša, ovčica, zebrica

Zabavni program na Korzu krenuo je prije same povorke, nastupom Prvih riječkih mažoretkinja i zborova Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a održalo se i tradicionalno primanje predstavnike maškaranih grupa kod gradonačelnika Vojka Obersnela na pozornici na Korzu. Na čelu šarene povorke, uz Meštra Tonija i Kraljicu Riječkog karnevala Stellu Paris, našli su se i njihovi mali pomoćnici – princ i princeza Filip Vinceljek i Lucija Pedić, te njihovi prvi pratitelji Thomas Velčić i Nika Marčelja i drugi pratitelji Bruno Smokvina i Kristiana Stipanićev.

Tko nije jučer bio na riječkom Korzu ili pratio putem jednog od tri moguća prijenosa uživo – na Kanalu Ri, službenim stranicama Riječkog karnevala ili YouTube kanala – moći će to doživjeti barem preko snimke povorke koja je dostupna na karnevalskim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr .

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...