Početna - IZDVOJENO - Međunarodna karnevalska povorka Lovran 2015.
web

Međunarodna karnevalska povorka Lovran 2015.

Jučer je u Lovranu održana Međunarodna karnevalska povorka 2015. gdje je u maškaranim kreacijama glavnom ulicom prodefiliralo 42. maškarane grupe. Povorku su u 14:00 sati otvorili Lovranski toronjeri iza kojih su slijedili dječji vrtići iz Lovrana, Opatije, Veprinca Ičića kao i osnovne škole. Bilo je tu malih klaunova, mornara, kockica, cvetova. U maškaranim grupama moglo se vidjeti potkupljivih nogometnih saveza, doktora, punkera, zatvorenika, mađioničara i zečeva, Pikachua, kauboja i indijanaca, bili su ti i neizostavni zvončari.

Dan koji je započeo sunčano i bez vjetra po samom otvorenju karnevalske povorke je okrenuo na buru ali ni hladno vrijeme n jak vjetar nisu smetali da sve grupe pokažu ono što su mjesecima spremali za ovaj dan na potezu od hotela ”Excelsior“ do lovranskog mula.

Bilo je tu i posjetitelja iz Karlovca, Zagreba i Pule,a  neke od grupa koje se moglo vidjeti bile su Zmešani Volosko, Lumber klub Opatija, Zijat, sost, tancat i pit, Zametske maškare i zvončari, Mučićeve maškare, Šjme Topolc, KU Kunpanija z Halubja, Dječji vrtić Grobnički tići, Čepljonske maškare, Mažoretkinje iz Nedelišća, EKD Veseli Kornat, Stare gedore, 105 pa opet, Krabulje Kožljak, Maškarana skupina Šušnjevica, Pusno društvo Mune…

Vodteljski par činili su Lipovšek i Grdinić u samom centru, a bila je tu i nešto prije Zvjezdana Klobčar Filčić. Vesela muzika i miris kuhanog vina i fritula širila se Lovranom jučer cijelo poslijepodne, a mnogobrojna oduševljena i znatiželjna publika bodrila je brojne grupe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...