Početna - IZDVOJENO - Dječji festival autohtone glazbe na Crekvini
kvarneric

Dječji festival autohtone glazbe na Crekvini

Grad Kastav će ove godine ugostiti Dječji festival Kvarnerić. Festivalsku večer na Crekvini održat će se 19. rujna 2015. godine s početkom u 18:30 sati.

Kroz Festival je do sada prošlo preko tri i pol tisuće djece, a ove godine će ih učestvovati preko 200. Posebna vrijednost Festivala je u tome što su skladbe nastale u glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć svojih nastavnika – mentora. To su dječje pjesme koje su pisane na dijalektu područja iz kojeg djeca dolaze tj. škole koju pohađaju. Ove godine izabrano je 16 pjesama, a izvođači su podijeljeni u dvije dobne skupine do 11 i od 11 godina.

Ono po čemu se ovaj Festival razlikuje od ostalih, uz njegovanje autohtonog glazbenog izričaja i jezika, jest i to da na Kvarneriću tekstovi, glazba, kostimografija i koreografija u cijelosti odgovaraju uzrastu izvođača. I ove godine nijedan sudionik neće otići bez nagrade, jer je organizator osigurao mnoštvo lijepih nagrada za sve izvođače zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a može se nabaviti u Festivalskom uredu Kastafskog kulturnog leta (radno vrijeme od 14.-18.09. 15-20h, 19.09. 11-18:30), Trg Matka Laginje 4, Kastav i na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka, Dallas Records, Tkalčićeva 7, Zagreb, Foto Revija, Užarska 28, Rijeka, Ex libris, Riva Bouduli 3B, Rijeka, New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji te na www.mojekarte.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...