Početna - KULTURA - Dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena u Brseču

Dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena u Brseču

Džep 2019./ Dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena u Brseču od 13.7. do 14.7. 2019.

Četvrti „Džep“ – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se u razdoblju od 13.-14. srpnja 2019. na lokacijama „Najmanjeg kazališta na svijetu“ i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča u organizaciji „Najmanjeg kazališta na svijetu“ Teatra Oz.

„Džep“ potiče i promovira kazališta koje njeguju male i minijaturne kazališne forme, ali i sve druge umjetnosti i umjetnike koji svoje radove „pakiraju u malo i minijaturno“. U dva festivalska dana predstaviti će se 3 predstave za djecu, 1 izložba, 1 lakrdijaški performans te 1 neobični glazbeni program za najmlađe, obitelj, ljubitelje kazališta i sve one koji će to tek postati. Programi su prilagođeni obiteljima, posebno djeci uzrasta od 2 – 11 godina.

Četvrtom „Džep“ festivalu priključili su se riječki studenti Likovne pedagogije (smjer kiparstvo) Akademije primjenjenih umjetnosti (Ivan Botički, Lucija Granić, Gloria Arapović, Erika Močibob, Ivona Habijanec, Lora Prodanović) s mentoricom Darijom Žmak Kunić koji su ove godine izraditi kreativne, unikatne džepove – zaštitni znak ove kazališne manifestacije. Džepovi se dodijeljuju svim izvođačima festivala, ali i publika će imati mogućnost „prisvojiti sebi“ jedan takav džep.

“Oživotvorenjem našeg minijaturnog teatra u malom srednjovjekovnom gradiću na „kraju“ Primorsko – goranske županije i početku našeg svijeta mašte probudili smo nove kreativne svjetove. Ono je nastavak naše višegodišnje igre s djecom i za djecu, naša vizija stvaranja i jedan od načina na koji živimo kazalište. Ovim festivalom želimo omogućiti malim i velikim posjetiteljima da kroz umjetnički uzbudljive sadržaje na trenutak zastanu u potrazi za izgubljenim vremenom i da se otvorena srca prepuste imaginaciji, da se usude sanjati i zajedno s nama uvide da male stvari i mali trenuci nisu mali.”

Cijena ulaznice po danu iznosi 30 kn po osobi. Rezervacije su obavezne. Ulaznice plaćaju djeca i odrasli, dok obiteljska ulaznica od 4 člana dobiva popust.

Ulaznice se mogu rezervirati SMS-om na +385 (0)91 884 29 64 te preuzeti najkasnije 15 minuta prije početka predstave na blagajni „Najmanjeg kazališta na svijetu“. Blagajna kazališta radi isključivo na dan izvedbe i otvara se 45 minuta prije početka programa.

Program su podržali Općina Mošćenička Draga, TZ Mošćenička Draga, Primorsko-goranska županija, Novi list i drugi.

PROGRAM FESTIVALA:

SUBOTA 13. 7. 2019.
18.00 – 22.00h
IZLOŽBA „BRŠLJANČICA“
//“Najmanje kazalište na svijetu“//
Darija Žmak Kunić (Op)

19.00h
„PALAČINKA MOG ŽIVOTA“
Gradsko kazalište lutaka Rijeka// predstava za uzrast 4+ //
//40 minuta //starogradska jezgra//

20.00h
„TRILJA IV“
„REPETITIO EST MATER STUPIDORUM“
Davor Peršić (Zg)// lakrdijaški show za cijelu obitelj// 40 minuta// Pregrad (igralište)

RAZBIBRIGE:

18.00 – 22.00h
Kazališni FOTO kutak

18.00 – 21h
“Budi što poželiš!” Oslikavanje lica Rijeka
//Starogradska jezgra//

NEDJELJA 14. 7. 2019.

18.00 – 22.00h
IZLOŽBA „BRŠLJANČICA“
//“Najmanje kazalište na svijetu“//
Darija Žmak (Op)

19.00h
„PRIČA O OBLAKU“
Kazalište Mala scena (Zg) // predstava za djecu 1,5+
//35 minuta //starogradska jezgra//

20.00h
„TURLUTUTU“
Kazalište lutaka Ljubljana i Centar za Créations pour l’Enfance Tinqueux (FR) // Minijatura iz kofera za uzrast 2+ // 35 minuta //dvorište tete Eme//

21.00h
„MAGISTER LUDI MAN BAND“
Davor Peršić (Zg)// glazbeni performans za cijelu obitelj // 40 minuta// starogradska jezgra //Trg Dve šterne

RAZBIBRIGE:

18.00 – 22.00h
Kazališni FOTO kutak
//Starogradska jezgra//

Strpajte u džep pregršt kazališnih emocija i dobrih vibracija! Čekamo vas!
Vaši Ozovci i prijatelji

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

GRAD OPATIJA – Javni poziv za financiranje javnih potreba u 2021.

Prijave do 16. studenog 2020. Na temelju članka 6. Pravilnika o financiranju javnih potreba, gradonačelnik Grada Opatije raspisuje JAVNI POZIV ...