Početna - IZDVOJENO - Dodjela potpora književnom stvaralaštvu za godinu 2015.
knjige1
web

Dodjela potpora književnom stvaralaštvu za godinu 2015.

Kako bi odgovorio na potrebe razvoja riječkog književnog stvaralaštva, Grad Rijeka je drugu godinu zaredom raspisao Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Kako je kazao pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, na javni poziv javio se čak 23 autora, a Kulturno vijeće za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost Grada Rijeke ocijenilo je kako je došlo do porasta kvalitete prijavljenih rukopisa. Ove će se godine tromjesečne stipendije u iznosu od po 15 tisuća kuna dobiti Edi Jurković, Nenad Bunjac i Petra Bezjak.

Gradonačelnik je dao prethodnu suglasnost Gradskoj knjižnici Rijeka za raspisivanje i provođenje otvorenog postupka javne nabave za opremanje i nadogradnju vozila za bibliobusnu službu. Sredstva za nadogradnju osigurala je Knjižnica iz vlastitih sredstava, ali i putem donacija prikupljenih putem akcije “Pogurajmo bibliobus”.

Nakon provedenog javnog natječaju za raspolaganje zemljištem u vlasništvu Grada Rijeke objavljenom, od 11 ponuđenih prodano je 10 lokacija, čime je u gradski proračun uprihodovano oko1,7 milijuna kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...