Početna - IZDVOJENO - 188.000 kuna za novi softver gradskog portala Rijeke!
Redizajn portala
web

188.000 kuna za novi softver gradskog portala Rijeke!

U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (WordPress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

Ciljevi koji se u okviru ovog projekta žele postići obuhvaćaju primarno, objavu svih sadržaja koji na web portalu javne uprave moraju naći svoje mjesto u cilju transparentnosti rada, bilo zato što postoji zakonska obaveza, pravilnik ili pak preporuka, potom cilj je ostvariti optimalno korištenje ljudskih resursa i tehnologije u kontekstu daljnjeg rada kao i smanjiti troškove hostinga smještajem portala na gradski server uz smanjenje troškova održavanja postavljanjem na open source sustavu.

Ugovor potpisan s tvrtkom Tailored Development za ovaj posao iznosi ogromnih  188.025,00 kn, a prema utvrđenom planu rada, redizajn bi trebao biti gotov do početka 2016. godine kada se očekuje i objava www.rijeka.hr portala u novom izdanju.

U početnoj, pripremnoj fazi, na stranicama E-konzultacija Grada Rijeke (http://ekonzultacije.rijeka.hr/) postavljena je anketa za građane, korisnike gradskog web portala. Anketa će biti otvorena za ispunjavanje do 14. lipnja, a rezultati ankete će biti objavljeni 23. lipnja. Grad Rijeka poziva građane da se uključe u ispunjavanje navedene ankete koja u tijeku pripremne faze pomaže sagledavanju iskustava i potreba građana kao korisnika gradskog portala. Ujedno se u objavljenoj  E-konzultaciji nalazi i bitno više podataka o samom projektu redizajna gradskog portala.

Tijekom cijelog rada na redizajnu, za sve koji žele pratiti što i kako se radi, bit će otvoren blog na adresi http://redizajn.rijeka.hr. Ujedno se svi zainteresirani građani pozivaju i na praćenje ovog bloga, kao i na sudjelovanje putem komentara, pitanja i prijedloga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...