Početna - IZDVOJENO - Dodjeljene nagrade i priznanja najuspješnijim opatijskim sportašima
sportasi opatija
foto: Grad Opatija

Dodjeljene nagrade i priznanja najuspješnijim opatijskim sportašima

U Sportskoj dvorani Marino Cvetković u ponedjeljak je održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Opatije u 2016. godini.

Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina (predsjednica), Kristina Tubić, Mario Šikić, Franjo Dobrila, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin izabrao je ovogodišnje šampione – najuspješnije sportaše i sportske djelatnike Grada Opatije u 2016. godini.

Sportaše i sve uvažene goste pozdravili su domaćini; gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i zamjenik gradonačelnika odnosno predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije, Fernando Kirigin.

Najuspješnijim opatijskim sportašem u 2016. godini proglašen je Enrico Marotti iz Društva sportova na moru Volosko, a koji je na Svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci na Bolu, u klasi funboard, disciplina slalom, osvojio drugo mjesto.

Najuspješnija sportašica je Sanja Lotspaich iz Športskog ribolovnog kluba Ičići koja je na Svjetskom prvenstvu za seniorke u lovu štapom s obale održanom u Irskoj, kao članica hrvatske reprezentacije, osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zauzela 5. mjesto.

Ostali nagrađeni;

–       najuspješnija muška seniorska ekipa – Automobilistički klub Opatija motorsport u sastavu Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Mateo Butorac, Viliam Prodan, Marko Stiperski, Paulo Petretić i Damir Surina,

–       najuspješnija ženska seniorska ekipa – Streljački klub DVD Opatija u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac, Lucija Novak i Suzana Lunder,

–       najuspješniji sportski djelatnik – Dušan Benko iz Športskog ribolovnog kluba Ičići,

–       najuspješniji trener – Dragutin Galina iz Karate kluba Opatija,

–       najuspješniji sportaš junior – Kristian Kolaj iz Kickboxing kluba Opatija Fight Club,

–       najuspješnija sportašica juniorka – Iva Kukuruzović iz Streljačkog kluba DVD Opatija,

–       najuspješniji sportaš kadet – Anton Baždarić iz Karate kluba Opatija,

–       najuspješnija sportašica kadetkinja – Gala Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani,

–       najuspješniji sportaš s invaliditetom – Vjekoslav Gregorović iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08,

–       perspektivni sportaši; Dora Biondić iz Tenis kluba Opatija, Leo Vekić iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08, Ana Krištić iz Rukometnog kluba Liburnija Opatija, Ante Volarević iz Košarkaškog kluba Opatija i David Milinovich iz Karate kluba Opatija,

–       izuzetna sportska postignuća; Ivona Tubić i Azra Saleš (Karate klub Opatija) te Sanja Lotspaich i Sava Dešković (Športski ribolovni klub Ičići) i

–       posebno priznanje Ocjenjivačkog suda SSGO; Višnja Hrmić (Rukometni klub Liburnija Opatija)  i Odisej Kurelić (Košarkaški klub Opatija).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...