Početna - IZDVOJENO - Ovu nedjelju dječja karnevalaska povorka u Opatiji
karneval opatija
foto: Grad Opatija

Ovu nedjelju dječja karnevalaska povorka u Opatiji

Još je jako malo ostalo do povorke bubamara, kauboja, padelica, klauna i ostalih najmaštovitijih maski, a koja kriju djevojčice i dječake u najveslijoj i najšarenijoj karnevalskoj povorci, onoj dječjoj u Opatiji. 12. veljače točno u 13:00 sati male maškarice iz cijele Hrvatske započet će svoju vadavinu  kada će ključeve grada od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić.

Na 21. izdanju Dječjeg karnevalskog korza sudjelovat će ukupno 2.100 mališana iz 30 grupa, a među kreativnim maskama u čijoj su izradi i sami sudjelovali naći će se niz atraktivnih likova poput članova obitelji Kremenko, Egipćana, morskih pahuljica, rasplesanih papiga, ali i nekih ideja inspiriranih lokalnim fenomenima, kao što su Mačak z Voloskega ili Čudesna šuma Učka.

Tisuće gledatelja okupit će se na poznatoj ruti – od starta kraj opatijske tržnice do cilja na plaži Slatina, gdje će sudionike u ritmu svojih glazbenih hitova dočekati popularna grupa Colonia. Zabavno će biti duž čitave trase povorke, na kojoj će djecu pratiti i zabavljati maskote popularnih likova iz dječjih crtića, jer predviđeno je čak šest pozornica sa zanimljivim programom – na tržnici male će maškare ispraćati Mario Lipovšek Battifiaca, nakon toga predstavit će se kod hotela Agava te ispred hotela Bristol gdje će uz pomoć voditelja Ivana Doriana Molnara maškarane grupe održati i svoj nastup.

Na pozornici na sredini rute, preko puta trgovine Tisak Media djecu i posjetitelje zabavljat će grupa Zastoj, ispred hotela Imperial Dražen Turina Šajeta asistirat će malim maškarama u još jednom predstavljanju publici, da bi ih na cilju uz grupu Colonia dočekao i voditelj Josip Krmpotić. Uz zabavu, finalna će postaja Dječjeg karnevalskog korza biti i prigoda za okrjepu za sve sudionike, uz krafne koje su donirali Liburnia Riviera Hoteli, Milenij hoteli, Magnum grupa, Grand hotel Adriatic i Radnik Opatija te sokove koji su donacija tvrtki Maraska i Velpro. Uz tisuće posjetitelja koje će pratiti ovu veselu povorku bit će tu i maskota, Cinestarovih zvjezdica, klaunova i drugih animatora, a sve kako bi ovaj predivan dječji dan ostao u dugom sjećanju svima koji posjete Opatiju, navode organizatori.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...