Početna - IZDVOJENO - Događanja 25. lipnja uoči ulaska u EU
croatia_eu

Događanja 25. lipnja uoči ulaska u EU

Dan državnosti je, a mi smo u Opatiji i slavimo ulazak u Europsku uniju! Blagdan je i grad je prepun događanja! Što nas očekuje sutra, kao što smo obećali, donosimo vam upravo sada.

Već u prijepodnevnim satima očekuje se odlazak Rolls Royca s opatijskog mula. U 10,45 sati, u hotelu Ambasador održat će se svečana sjednica gradonačelnika Udruge gradova RH, načelnika Udruga općina RH i gradonačelnika Skupnosti običn Slovenije. Središnja tema zajedničkog sastanka je “Međunarodni sajam NEXPO 2013 u kontekstu pristupanja RH EU”.

Navečer, u 20,30 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner očekuje nas koncert u sklopu EU projekta u organizaciji Festivala Kvarne. Izvođači su: orkestar Purpur, akademski zbor “Ivan Goran Kovačić”, Martina Zadro, Jelena Kordić, Tomislav Mužek, Luciano Batinić, Ivan Repušić. Prvi dio festivalske sezone zaključiti de se spektakularnim koncertom, sa više od 140 izvođača koji se
nalazi u središtu EU-projekta „GLAGOLICA–A EUROPEAN MUSICAL LANGUAGE“. Program koncerta je sljedeći: “Te Deum” Antona Brucknera, “Lohengin, Prelude III, Www 75” Richarda Wagnera, te “Ouverture 1821, Op. 49” Pjotra Iliča Čajkovskoga.

Dobrodošli!!!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...