Početna - IZDVOJENO - Biciklijada u Matuljima

Biciklijada u Matuljima

Svi oni koji vole prirodu, vožnju biciklom, druženje, ali dobru klopu pozvani su da se pridruže biciklijadi po ceste domaće hrani. Naime, sutra, 25. lipnja, s početkom u 10,30 sati najavljena je sada već tradicionalna biciklijada u organizaciji turističke zajednice Matulji. Ova biciklijada nije samo biciklijada, naime, radi se o kombinaciji vožnje biciklom, vlakom, ali i uživanja u delicijama ovoga kraja. Program biciklijade je sljedeći: u 10,30 sati očekuje se okupljanje kod oštarije “Štacion” gdje će biti posluženi “supice, belo kafe i neč za gjisti oparit”. U 11,30 kreće se vlakom prema Šapjanama. U Šapjanama sudionike čeka marenda “pohano meso va kruhe i hrenofke va teste”. Tu će se sudionici razdvojiti na turističku grupu i na sportsku grupu, odakle ih svih čeka ruta prema Matuljima duga čak 21 km. Razlog razdvajanju u grupe jest, iako je objema grupama ruta duga 21 km, onoj turističkoj grupi ruta ipak neće biti toliko zahtijevna.

Okupljanje obiju grupa očekuje se pred oštarijom “Žejanka” u Brešci, gdje će ih čekati aperitiv koji ima u zadatak otvoriti apetit, jer, sljedeća postaja je Stancija Kovačići u Rukavcu gdje se pak očekuje jako fini gulaš s prilogom. Nakon finog gulaša u Rukavcu, svi sudionici su slobodni krenuti prema Matuljima kada ih je volja.

Da bi sve bilo svima prihvatljivo, kotizacija košta tek 50,00 kn po učesniku, a priznajemo svi….zbilja se isplati!!! Dođite i uživajte!!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...