Početna - IZDVOJENO - Domagoj Milošević: Ministar Dončić je poznati šaljivdžija
domagoj ivam milosevic
web

Domagoj Milošević: Ministar Dončić je poznati šaljivdžija

Nakon što je Vlada predstavila rebalans proračuna, HDZ-ov Domagoj Milošević komentirao je kako nije vidio što on donosi, ali i da je ‘već sve viđeno od ove Vlade”.

”Mi bismo zamolili da, s obzirom na blizinu izbora i sve što rade, prestanu sa sastancima Vlade, jer samo, nažalost, sve više guraju Hrvatsku prema rubu bankrota. Sve ove godine Hrvatska ima sasvim razumne porezne prihode, ali to ne znači da aktualna Vlada uvijek može potrošiti jedno 15-20-25 milijardi kuna godišnje više. Dakle, problem ove Vlade nije prihodovna strana, nego rashodovna strana i niti jedna reforma koja nažalost nije provedena u četiri godine pa je rezultat toga, ukupno kad gledate deficite, državna jamstva poduzećima, sigurno blizu 100 milijardi kuna već sada”, rekao je Milošević.

Milošević nije otkrio kako će HDZ glasovati o rješenju za švicarski franak, međutim Vladi je uputio kritiku.

”Kada imate godinu dana na raspolaganju, koliko je imala Vlada od zadnje grube promjene tečaja švicarskog franka, Vlada nije učinila ništa i onda tri dana prije raspuštanja gura jedan tako važan zakon bez razgovora s bilo kim. Svaka razumna vlada barem unaprijed bi se konzultirala s Ustavnim sudom”, rekao je Milošević.

Reagirao je na kritike ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića nazivajući ministra ‘poznatim šaljivdžijom’.

”Jedini i zadnji koji bi mogao govoriti o ulaganjima u infrastrukturu u ove četiri godine je upravo on. Nažalost, kao što znate, jedini projekt koji je ova Vlada ostvarila je zagrebačka zračna luka koja je započeta 2011., dakle, za mandata bivše HDZ-ove vlade, rekao je Milošević.

Dodao je kako su ova Vlada tri godine bunila protiv izgradnje Pelješkog mosta te se sjetila projekta tek u izbornoj godini.

”Kako uvode red i ulažu najbolji su primjer Hrvatske željeznice. Niti jedna kapitalna investicija se u četiri godine nije dogodila, a rezultat uvođenja reda je 50 posto otpuštenih ukupno gledano u HŽ-u, 8000 otpuštenih u četiri godine, a posljedica toga su manji prihodi od prometa roba, 30 posto manji prihod od prometa putnika i više od 2,5 milijarde gubitka”, rekao je Milošević.

Istaknuo je kako nema niti jednog projekta koji je započela ili najavila ova Vlada, a da ne datira iz 2010. godine, a možda i prije.

”Dvije činjenice su se dogodile za vrijeme ove Vlade; postali smo članica EU, a tek kad smo postali članicom imamo pristup fondovima EU, koja željezničku infrastrukturu financira sa 85 posto. A krimen je ove Vlade što nismo iskoristili ništa od mogućnosti za vrijeme dvije i pol godine koliko se nalazimo u Uniji”, zaključio je Milošević.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...