Početna - IZDVOJENO - Kakav noćni život u Opatiji želite, javno savjetovanje
vatromet opatija
web

Kakav noćni život u Opatiji želite, javno savjetovanje

Kako je stupio na snagu novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti (NN 85/15) na današnjem kolegiju gradonačelnika i zamjenika s pročelnicima upravnih odjela razgovaralo se i o potrebi izrade prijedloga gradske Odluke o radnom vremenu u ugostiteljstvu.

U tom kontekstu, na kolegiju se razgovaralo se i o pismu grupe građana upućenog gradskoj upravi.Pismo, tj. poziv za rješavanje problema vezanih uz noćni život Opatije,  potpisalo je 80 osoba. U njemu navode, između ostaloga,  da se proteklog ljeta  nerijetko do ranih jutarnjih sati, do 4, čula glasna glazba u gradu, čemu se imaju zamjerke,  a zalažu se za traženje drugih rješenja po pitanju trajanja noćnog života u gradu u sezoni.

Neupitno je da je Opatija turistička destinacija, koja živi tijekom cijele godine i kojoj je turizam glavna ekonomska grana.

Ovo je zadnje u nizu pisama, zahtjeva ili peticija koje stižu na adresu gradske uprave po pitanju definiranja noćnog života u gradu.

Niz godina konstantno je vidljiv  dualistički pristup temi kakva to turistička destinacija Opatija, s kakvim noćnim životom želi biti i želi li imati noćni život?  Javljaju se, naizmjence, čas jedna grupa građana – koja traži ograničenje rada ugostiteljskih terasa do ponoći zbog buke, da bi onda stizale peticije, zahtjevi drugih  grupa građana i ugostitelja, koje pak traže suprotno: produljenje noćnog rada ugostiteljskih objekata više sati iza ponoći. Ova situacija eskalirala je do paradoksa, jer dogodilo se tako da se jedne te iste osobe zalažu za oprečne stavove;  jednom za ograničenje rada ugostiteljskih objekata  noću zbog buke,  a drugi puta da se određenom ugostiteljskom objektu omogući rad do 4 sata iza ponoći.

Stoga, Grad Opatija odlučio je raspisati savjetovanje s javnošću kako bi se što realnije osmislio prijedlog odluke o radnom vremenu ugostitelja.

Na temu kakav noćni život u Opatiji želimo, zainteresirani građani  mogu poslati svoje ideje, mišljenja i sugestije na email: ksenija.gunja@opatija.hr do 21. rujna o.g. do kada je savjetovanje otvoreno.

Također, u suradnji s TZG Opatije o istom pitanju zatražit će se i povratna informacija subjekata turističke gradske privrede.

Po okončanju konzultacija s javnostima,  definirat će se prijedlog gradske odluke.

I o prijedlogu Odluke bit će onda otvoreno savjetovanje s javnošću,  da bi potom definirani konačni prijedlog Odluke o radnom vremenu ugostitelja   bio upućen Gradskom vijeću na usvajanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...